CELE 7 DEPRINDERI ALE PERSOANELOR EFICACE

În 1989, Stephen Covey a schimbat lumea perfecționării de sine pentru totdeauna, când și-a publicat cartea Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace.

Această carte a devenit rapid un bestseller internațional și o resursă accesibilă pentru oricine dorește să se îmbunătățească. De la directori de top până la studenți, cartea lui Covey a fost cartea de citit.

Peste 25 de ani mai târziu, Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace rămâne una dintre cele mai referențiate cărți din genul său. A dat tonul nu numai celei de-a doua cărți a lui Covey, ci și pentru un gen complet nou de literatură. Acum, munca lui Covey este folosită nu doar la locul de muncă, ci și acasă.

Fie că dorești să îmbunătățești relațiile cu colegii, managerii sau să ai relații sociale mai fructuoase, Covey oferă lecții serioase cititorilor săi. Aceste lecții au rezistat mai mult sau mai puțin testului timpului și rămân relevante ca o bază solidă în comunicarea interpersonală astăzi.

În acest ghid vei învăța cum să folosești cele 7 obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienți.

CUM SĂ UTILIZEZI cele 7 obiceiuri ale persoanelor extrem de eficace

Covey își centrează cartea în jurul obiceiurilor personale și profesionale ale unei persoane obișnuite. Acesta este punctul central al cărții, deoarece aceste obiceiuri sunt cele care alcătuiesc personajul tău.

Toată lumea are obiceiuri. Unele dintre aceste obiceiuri sunt obiceiuri bune, altele sunt obiceiuri rele, iar unele obiceiuri au un impact mic sau deloc asupra vieții tale de zi cu zi. Prea mult din timp, oamenii nu sunt conștienți de obiceiurile lor. Uneori le scrii ca și caracteristici neschimbabile ale personalității tale, dar alteori s-ar putea să nu știi în totalitate că există. Aceste obiceiuri pot fi evidente pentru toți cei din jur, dar dacă nu te așezi și le examinezi, descoperi că ai obiceiuri periculoase care se dezvoltă fără conștientizarea ta deplină.

Cartea  nu se concentrează pe eliminarea obiceiurilor proaste, ci pe construirea celor bune. Pentru majoritatea oamenilor, obiceiurile bune trebuie practicate și ascuțite. Multe obiceiuri bune trebuie învățate și nu vin de la sine. Adesea depun eforturi mai conștiente decât fac obiceiurile rele.

Schimbarea obiceiurilor  poate schimba nu numai modul în care vezi lumea, ci și modul în care lumea te vede. Poți folosi lecțiile din cartea lui Covey pentru a te ajuta:

Preia controlul asupra vieții tale

Luând decizii nu doar mai bune, ci și mai inteligente, strategice

Gestionarea și îmbunătățirea relațiilor cu familia și prietenii

Depășește obiceiurile proaste

Sporește-ți productivitatea

Găsește un echilibru sănătos între muncă și viață

Fii sinele tău cel mai fericit

Victorie privată

Covey începe cartea cu trei obiceiuri pe care le grupează sub titlul Private Victory. Aceste obiceiuri sunt mai mult despre dezvoltarea propriilor obiceiuri ca individ. Este important ca o victorie privată să fie pe primul loc, deoarece dacă încerci să implementezi schimbarea într-o echipă, trebuie să te poți schimba singur. Acest pas este pregătirea pentru obiceiurile 4, 5 și 6, care sunt concepute pentru a te ajuta să îți sporești abilitățile de conducere și management.

Obiceiul 1: Fii Proactiv

A fi proactiv este unul dintre cele mai dificile obiceiuri de menținut. Este mai ușor să lași lucrurile să îți vină și să renunți la responsabilitate dacă nu obții rezultatele dorite. Motivul pentru care trebuie să fii proactiv este că tu ești persoana care va face cele mai multe schimbări în viața ta. Dacă nu poți fi un participant activ în propria ta viață, nu te poți aștepta să îi conduci pe ceilalți.

A fi proactiv nu înseamnă să prinzi viața de coarne. Înseamnă să te concentrezi doar pe evenimente care se află în domeniul tău de control și să nu-ți faci griji pentru lucrurile pe care nu le poți schimba. Dacă îți dezvolți un obicei în care faci tot ce îți stă în putință pentru a te îmbunătăți pe tine însuși și situația ta, vei putea continua să începi să dezvolți următoarele șase obiceiuri.

Obiceiul 2: Începe cu gândul  la final

Odată ce ai decis să câștigi controlul asupra vieții tale, se pot întâmpla lucruri uimitoare. Cu toate acestea, trebuie să îți iei deciziile în mod strategic. Covey sugerează că al doilea obicei pe care îl dezvolți este să înveți cum să îți planifici obiectivele. Acest obicei este o metodă de creație psihologică și, atunci când este stăpânit, facilitează mult crearea fizică a obiectivelor tale.

Conduce-te către obiectivele tale de la început. Când faci acest lucru, vei descoperi că poți anticipa obstacolele și distragerea atenției și ești capabili să le faci față în mod eficient. De asemenea, vei descoperi că îți atingi obiectivele mult mai repede, deoarece planificarea pe care o faci va lua timp liber de la munca pe care ți se cere să o faci. De multe ori te va împiedica să rătăcești pe o cale greșită. Chiar dacă te aventurezi în direcția opusă la început, va fi mult mai ușor să te întoarci pe drumul cel bun dacă ai în vedere obiectivele de la început.

Obiceiul 3: Pune prioritățile pe primul loc

Acesta se referă la prioritizare. La fel ca obiceiurile, toată lumea are priorități și aceste priorități variază de la persoană la persoană. Acest lucru nu este un lucru rău, deoarece îți permite să obții perspective noi. Cu toate acestea, este esențial să îți dezvolți obiceiurile și prioritățile pentru a-ți atinge propriile obiective.

Aceasta urmează obiceiului 2, deoarece este creația fizică a obiectivelor tale. Învățarea modului de prioritizare a activităților în funcție de obiectivele tale este esențială pentru a-ți transforma obiectivele într-o realitate. La fel ca planificarea strategică, stabilirea unei priorități adecvate te va ajuta să lucrezi mai eficient, deoarece întrerupe munca inutilă sau cel puțin o amână până când este absolut necesară. Potrivit lui Covey, stabilirea priorităților nu înseamnă a învăța cum să îți gestionezi timpul. Este vorba despre a învăța cum să te gestionezi pe tine.

Victoria publică

După ce ai învățat cum să te gestionezi eficient, poți deveni apoi un manager eficient al celorlalți. În victoria publică, poți lua tot ce ai învățat și poți începe să-l aplici stilului tău de conducere.

Ideea de bază este că atunci când ești o persoană eficientă, cu capacitatea de a planifica, stabili priorități și urmări oportunități, îi poți inspira și pe alții să facă același lucru.

Obiceiul 4: Gândește Câștig-Câștig

Când dezvoltai obiceiurile care duc la victoria personală, ai învățat cum să creezi o situație câștigătoare pentru tine. Ai dezvoltat metodele cu care ai câștiga și apoi le-ai urmat cu acțiune. Poți folosi aceste abilități pentru a traduce acel „câștig” într-o victorie publică. Când crezi un scenariu de câștig într-un cadru public, îl vei numi „câștig / câștig”.

O situație de câștig / câștig este situația ideală în orice sferă publică. Când o persoană câștigă prea des, în timp ce altele continuă să piardă, vei fi martorul terenului de reproducere perfect pentru resentimente, nefericire și ocazional anarhie.

În loc să abordezi luarea deciziilor încercând să profiți la maximum de situație, ar trebui să abordezi deciziile prin crearea unei oportunități pentru ambele părți de a câștiga. Dacă nu există nicio ocazie pentru ambele părți de a câștiga, ar trebui să oprești acordul și să reiei procesul de negociere.

Desigur, nu este ușor să vină cu o afacere în care fiecare parte câștigă. Totuși, ceea ce poți face este să creezi o afacere care să permită echipei tale să știe că îi cauți în mod egal interesele.

Obiceiul 5: Încearcă mai să înțelegi și apoi să fii înțeles

Ascultarea este o abilitate cheie în orice tip de conducere. Când majoritatea oamenilor se gândesc la probleme de comunicare, se gândesc la incapacitatea de a găsi cuvintele corecte pe care să le pună într-un mesaj pentru a transmite un sens foarte precis. Chiar și atunci când găsești aceste cuvinte, ele pot fi lipsite de sens dacă persoana care primește mesajul nu ascultă cu adevărat.

A învăța să asculți este greu, deoarece nu pare să te servească la început. Pentru a asculta cu adevărat o altă persoană, trebuie să îi acorzi atenție celeilalte persoane numai pentru a înțelege punctul ei de vedere. Ascultarea trebuie să fie liberă de intenția de a răspunde, manipula sau convinge persoana care vorbește.

Ascultarea este unul dintre acele obiceiuri care trebuie dezvoltate constant. Deoarece este contraintuitiv să asculți o altă persoană doar de dragul de a empatiza cu ei, este dificil să găsești beneficiul ascultării. Covey spune că valoarea ascultării este mai puternică decât mulți îi acordă credit, deoarece îți permite să aduni date reale, mai degrabă decât date percepute.

Când lucrezi pentru a rezolva o problemă, te ajută enorm să știi care este problema. Un obicei rău obișnuit este să nu asculți problema și să oferi doar o soluție. Acesta este un obicei nepotrivit care nu numai că îți poate chinui viața profesională, ci și viața personală.

Pentru a combate această problemă, trebuie să cauți să înțelegi problema în primul rând. Doar atunci când ai afirmat problema cu difuzorul poți oferi soluții reale. O înțelegere clară a problemei  va economisi mult timp, multă frustrare și în lumea afacerilor, mulți bani.

Obiceiul 6: Acționează în sinergie

Covey crede că întregul este mai mare decât suma părților sale. Încurajarea răspunsurilor pozitive la contribuțiile individuale și oferirea recunoașterii individului este un obicei eficient.

Acest lucru este în interesul tău pentru că atunci când ai o rețea mai mare de oameni eficienți care lucrează la o problemă, este mai probabil să vii cu o soluție viabilă și creativă, în timp ce cheltui mai puțină energie. Experiența pe care fiecare persoană o aduce la masă poate fi încurajată pentru a crea un scenariu în care nu ai mai mulți indivizi într-o echipă, ci o singură echipă formată din mai mulți indivizi. Diferența poate părea pedantă, dar rezultatele sunt uluitoare.

Obiceiul 7: Ascute ferăstrăul

Obiceiul final te încurajează să ajuți orice alt obicei să crească și să se dezvolte. Pentru a face acest lucru, trebuie să te asiguri că sinele tău mental, spiritual, fizic și social au tot timpul și spațiul de care au nevoie pentru a deveni obiceiuri obișnuite care se integrează încet în caracterul tău.

Covey descrie acest lucru ca auto-reînnoire și el crede că tocmai acest obicei face posibil orice altceva. Pentru a te asigura că acoperi toate cele patru baze, poți lua în considerare următoarele obiceiuri:

Sinele fizic. Exerciții fizice și nutriție adecvate, precum și gestionarea stresului

Sinele Mental. Citirea, studierea și scrierea, precum și vizualizarea și planificarea obiectivelor tale

Sinele social. Servește-i pe alții, practică empatia și lucrează spre sinergie

Sinele spiritual. Meditație, precum și lectură și studiu spiritual

Majoritatea oamenilor se luptă în cel puțin una, dacă nu toate, din aceste zone. S-ar putea să crezi că nu ai timp să te dedici acestor lucruri, dar ai timp doar dacă îți faci timp. Beneficiile pe care le obții din a te îngriji fizic, spiritual și emoțional se vor revărsa în orice altă fațetă a vieții tale.

Cele 7 obiceiuri: o scurtă revizuire

Aceste șapte obiceiuri sunt toate sinergice și fiecare se completează reciproc în moduri diferite. Gândirea la dezvoltarea acestor obiceiuri devine mai ușoară atunci când consideri că fac parte din două obiceiuri majore: luarea de măsuri și planificarea organizată.

Luând măsuri

Obiceiul 1 – când dezvolți obiceiul 1, te angajezi să acționezi prin a fi proactiv cu privire la viața ta. Când începeți să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta și modul în care o experimentezi, faci atât o alegere fizică, cât și mentală pentru a recâștiga controlul asupra experienței tale.

Obiceiul 3. Când alegi să acorzi prioritate acțiunilor care te ajută să îți atingi obiectivele, iei acțiuni decisive. Obiceiul 3 ajută la susținerea obiceiului 1, deoarece, deși este important să fii proactiv, este la fel de important să acționezi după lucrurile care te vor ajuta să ajungi acolo.

Obiceiul 5. Învățarea de a asculta mai întâi s-ar putea să nu sune ca și cum ai lua măsuri. Cu toate acestea, ascultarea activă este una dintre cele mai importante alegeri active pe care le poți face. Ascultarea activă te pregătește nu numai pentru planificarea viitoare, ci și pentru acțiuni ulterioare. Elimină concedierile și face echipa ta să se simtă apreciată. Este uimitor ce fel de diferență poți face atunci când alegi să îi asculți pe cei din jur.

Obiceiul 6. Lucrul la sinergia echipei tale este cel mai bun mod de a acționa în grup. Este important să ne amintim că nu putem arunca împreună o grămadă de instrumente cu coarde pentru a crea o orchestră. Dacă jucătorii nu au sinergie, sunt doar oameni care se întâmplă să cânte la partituri complementare. Când ajungi la acea sinergie, este mai probabil să ajungi la măreție.

Obiceiul 7. Obiceiul 7 se referă la a lua măsuri pentru a te proteja. A face alegeri conștiente pentru a te îngriji singur te va ajuta să faci alegeri conștiente pentru a avea grijă de ceilalți.

Planificare organizată

Obiceiul 2. În obiceiul 2, înveți să îți definești obiectivele și misiunea în viață. Aceasta este o parte integrantă a procesului de planificare, deoarece nu poți crea un set de direcții dacă nu ai în vedere o destinație finală.

Obiceiul 4. Când înveți să gândești în termeni de scenariu „câștig-câștig”, înveți să planifici mai multe posibilități. Angajarea pentru o decizie „câștig-câștig” este importantă, deoarece îi ajută pe toți din echipă să se simtă apreciați. Învățarea de a acorda prioritate sănătății echipei față de sănătatea individului necesită planificare serioasă, compromis și flexibilitate.

CONCLUZIE

Când Stephen Covey a scris această carte, este îndoielnic că și-a dat seama că va începe o revoluție a conducerii atât la locul de muncă, cât și acasă. Opera lui Covey se află în centrul unei opere care s-a transformat în mii de cărți, dintre care unele au schimbat întregul peisaj al afacerii și al managementului.

În ciuda numărului mare de cărți scrise și publicate de la cele 7 obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienți, rămâne o carte la care oamenii se întorc din nou și din nou. Pentru că așa cum sugerează mesajul cheie al cărții, trebuie să stăpânești anumite obiceiuri de bază înainte de a putea trece la lucruri mai mari și mai luminoase.

Covey servește aceste lecții de bază pe un platou extrem de informativ și emoțional.

Surse pentru achizitie carti:

Cartepedia: https://bit.ly/2wPoUwK

Libris: https://bit.ly/2XMkNN5

Carturesti: https://bit.ly/3bjoDkE

Diverta: https://bit.ly/2KhPYb2

Nemira: https://bit.ly/2RNhYYr

Bookcity: https://bit.ly/3bolGiI

Mai multe detalii pe: https://lglconsulting.eu/

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

MANIFESTUL MOTIVATIEI- BRENDON BURCHARD

Brendon Burchard este unul dintre cei mai urmăriți traineri de dezvoltare personală și autorului frumoaselor lucruri de mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *