MANIFESTUL MOTIVATIEI- BRENDON BURCHARD

„Manifestul Motivației este o chemare poetică și puternică de a ne revendica viața și de a ne găsi propria libertate personală. Este o lucrare triumfătoare care depășește titlul, ridicând cititorul de la simpla motivație la o viață extrem de intenționată și semnificativă. Îmi place această carte. ” – Paulo Coelho

Manifestul Motivației este o chemare pulsantă, articulată, feroce, pentru a ne revendica puterea personală. Formatorul de renume mondial, Brendon Burchard, dezvăluie că principalul motiv al omenirii este urmărirea unei mai mari libertăți personale. Dorim marile libertăți de alegere – libertatea timpului, libertatea emoțională, libertatea socială, libertatea financiară, libertatea spirituală. Doar doi dușmani ne stau în cale: un inamic extern, definit ca opresiunea socială a cine suntem de către masele mediocre și un inamic intern, un fel de auto-opresiune cauzată de propria noastră îndoială și frică.

Marșul către libertatea personală, susține Burchard, poate fi câștigat doar declarându-ne intenția și independența, pășind în puterea noastră personală și luptându-ne prin îndoiala de sine și prin distragerea atenției zilei până la obținerea victoriei depline. Reamintind vocile revoluționare din trecut care au ales libertatea în locul tiraniei, Burchard – uneori poetic, dar întotdeauna acerb – ne motivează să ne eliberăm de frică și să ne luăm viața o dată pentru totdeauna.

El a găsit 9 declarații pentru revendicarea puterii personale :

 1. Vom întâmpina viața cu prezență deplină și cu putere.
 2. Ne vom recupera agenda.
 3. Ne vom învinge demonii.
 4. Vom progresa abandonându-ne.
 5. Vom practica bucuria și recunoștința.
 6. Nu vom încălca integritatea.
 7. Vom amplifica iubirea.
 8. Vom inspira măreția.
 9. Vom încetini timpul. 

Principala motivație a umanității este căutarea și trăirea Libertății Personale.

A ne alege propriile obiective și a căuta să le ducem la îndeplinire creează în viață un sentiment de vitalitate și motivașie.

Singurele care ne deturnează eforturile sunt frica și oprimarea.

Libertatea personală, obiectivul nostru, presupune :

 • să trăim liber, construindu-ne viața conform propriilor termeni;
 • să fim liberi de opresiuni în acest moment, liberi de rănile trecute și de neliniștile prezente;
 • să avem inima ușoară și să fim spontani, în calitate de spirite libere;
 • să ne exprimăm cu curaj gândurile, sentimentele și ambițiile față de cei din jurul nostru, fără să ne preocupe acceptarea lor;
 • să ne bucurăm de voința noastră liberă de a urmări fericirea abundentă, bogăția, sănătatea, realizările și contribuțiile;
 • să iubim liber pe cine alegem, abandonându-ne pasional;
 • să fim liberi, pe propriile picioare, proclamându-ne și protejându-ne ideile și integritatea;
 • să servim unei misiuni pe care noi am ales-o;
 • să luptăm pentru  ale oferi copiilor noștri o bază pentru o astfel de libertate, clădind în inimile lor voința de a trăi așa cum aleg ei, astfel încât să poată să întâmpine opresiunea cu curaj și oportunitatea cu o intenție virtuoasă de a-și aduce cotribuția.

Viața nu este menită să fie o serie lungă de experiențe fără emoție. Nu ar trebui să fim zombi și sclavi, animale inconștiente prinse în amorțeala momentului, trăind vieți lipsite de judecată și putere. Nu suntem destinați să fim neatenți la cei pe care-i iubim și la îndatoririle vieții sau la visurile din inima noastră.

dacă vrem din toată inimasă fim liberi și plini de viață, trebuie să ne decidem să aducem toată putrea minții noatre conștiente în experiențele din prezent. Trebuie să alegem să simțim din nou. 

Trebuie să simțim această viață.

Dincolo de a ne evalua experineța curentă de viață și a ne clarifica dacă eforturile noastre zilnice sunt semnificative pentru noi sau nu, trebuie să stabilim un curs nou și mai proativ pentru propria viață.

Care va fi misiunea noastră din acest moment înainte?

Care va fi planul nostru de acțiune?

Ce pași trebuiesc făcuți?

Haideți să ne așezăm și să scriem. Să ne recuperăm ziua de mâine însemnându-ne visurile acum. Haideți să ne întrebăm:

Ce urmăresc cu adevărat, în viață?

Ce vreau, în realitate, să creez și cum vreau să contribui?

Ce fel de persoană vreau să arăt lumii în fiecare zi?

Ce fel de persoane voi iubi și cu cine mă voi bucura de viață?

Ce cauză importantă mă va face să merg ami departe atunci când mă voi simți slăbit sau distras?

Care va fi moștenirea mea finală?

Ce pași trebuie să fac pentru a începe și pentru a susține aceste eforturi?

Pe măsură ce câștigăm mai multă prezență și mai mult scop în viață, devenin din ce în ce mai acordați la vitalitatea și puterea noastră.  Devenim conștienți, de asemenea, și de modurile profunde în care ne limităm singuri. Ajungem să înțelegem că, mai mult decât circumstanțele, gândurile noastre sunt cele ne sabotează libertatea și succesul. Noi suntem cei care permitem nesiguranței și temerilor noastre să ajungă talazuri de îngrijorare care ne spulberă visurile. 

Noi suntem cei care ne separăm pe noi înșine de ceilalți, astfel încât să nu riscăm o conexiune reală sau să ne putem simți mai bine decât ei.

Toți oameniii mari din istorie, toți eroii, conducătorii și inovatorii care au luminat drumul oamenilor dinspre întuneric și ignoranță au făurit în interiorul lor curajul de a-și depăși conflictele interioare atunci când conta cel mai mult. În multe feluri, ei sunt exact ca noi : se îngrijorează, tărăgănează, uneori au păreri proaste despre semenii lor.

Haideți să învățăm de la ei, să devenim propriii stăpâni și să adăugăm acum propriul capitol de curaj la cartea cea bună a umanității.

Tu ești responsabil de realitatea ta. Decide ce vrei de la lume și du-te să împlinești asta.

Fără claritate nu există schimbare, fără obiective nu există creștere.

Haideți să avem curajul să ne confruntăm cu noi înșine și să ne întrebăm: Întreprind acțiuni suficient de îndrăznețe și de semnificative pentru a progresa în viață și a-mi atinge întreg potențialul?

Dacă aș fi neînfricat și aș acționa la cel mai înalt nivel al sinelui meu, ce aș face ca să înaintez în viață? Ce pași trebuie să fac astăzi și în această săptămână pentru a începe să-mi îmbunătățesc spectaculos sănătatea, cariera, familia și scopul?

Probabil că cea mai aspră cerință a unei vieți bune este să ai consecvența minții pentru a păstra bucuria și recunoștința chiar și printre greutăți, durere și nedreptate.

Haideți să fim mai apreciativi și mai recunoscători în fiecare zi :

 • să fiu recunoscător pentru toată lumina care mă înconjoară.
 • să-i fiu recunoscător oriărei persoane care m-a ajutat și îndrumat.
 • să fiu recunoscător pentru inima care-m oferă viață cu bătăile ei.
 • să fiu recunoscător pentru odihna de noaptea trecută, indiferent de cât de lungă sau scurtă a fost.
 • să fiu recunoscător că nu trăiesc în mizerie și mari lipsuri.
 • să fiu recunoscător pentru casa mea, pentru mâncarea și pentru apa zilnică.
 • să fiu recunoscător pentru oportunitatea de a munci, de a crea și de a câștiga.
 • să fiu recunoscător pentru fiecare șansă care vine cu fiecare dimineață.
 • să fiu recunoscător pentru respirația mea și pentru momentul nescris pe care-l am la îndemână. 
 • să fiu recunoscător Creatorului meu.

În momentele noastre cele mai întunecate, suntem tentați să ne încălcăm integritatea- să compromitem cine suntem și ceea ce știm că este coorect, adevărat și bun. Există o oportunitate de a fi slabi și fără inimă, și aceasta este folosită. Apare un impuls de a fi cruzi, de a trișa sau de a fugi tocmai de propriile noastre visuri, iar acesta este, din păcate, urmat.

Lumea ne va bombarda permanent cu oportunități pentru a fi oameni mărunți și perfizi. Ar fi ușor să renunțăm la noi înșine și la visurile noastre. Ar fi ușor să îi tratăm pe ceilalți prost. Dar nu aceasta este calea noastră. Libertatea și victoria aparțin celor care, în ciuda ispitei, rămân puternici și credincioși.

Nu există în lume frumusețe mai perfectă,mai impresionantă, mai umană și mai transfiguratoare decât iubirea  necenzurată, care nu se rușinează. Suntem în cel mai bun moment al nostru atunci când dăruim și trăim în iubire, și suntem în cel mai rău moment atunci când o acumulăm, o negăm sau îi înăbușim existența.

Astăzi, la fl ca în toate zilele vieții noastre, avem de ales ce fel de persoane vom fi și cum vom interacționa cu lumea. Îi putem întâmpina pe alții fără vreo urmă de iintenție sau grijă.

Sau îi putem întâmpina cu desconsiderare și amărăciune. Sau îi putem întâmpina cu o intenție și o pasiune profund iubitoare, o energie deplină și vibrantă care să le amintească încă o dată de abundența spectaculoasă a iubirii și divinității din această lume.

Alegerea pe care o vom face va determina calitatea vieții noastre, profunzimea relațiilor noastre și speranța familiei umane.

Dacă ne inspirăm pe noi înșine, și pe cei alături de care luptăm și pe care-i servim, care va fi finalitatea? Nimic mai puțin decât moartea mediocrității în cercul nostru de influență. Probabil este adevărat că întotdeauna vor fi standarde scăzute într-o societate imensă și probabil că, schimbarea globală ia atât de mult timp, doar cei morți vor vedea sfârșitul războiului, al sărăciei și al tuturor celorlalte eșecuri sociale întunecate.

Scopul vieții este să fie trăită, iar să trăiești înseamnă să fii conștient, să fii conștient cu bucurie, serenitate și divinitate.

Ce s-ar întâmpla cu calitatea vieții și a relațiilor noastre dacă pur și simplu ne-am amplifica simțurile doar pentru câteva clipe în plus?

Să uităm deocamdată unde se presupune să fim și ce ar trebuisă facem. Să păstrăm, în schimb, mometul acesta pentru încă doar două clipe.

 • nu respira atât de repede, inspiră aerul pentru încă două clipe.
 • nu te uita doar în treacăt prin cameră, simte camera, uită-te atent pentru încă două clipe.
 • nu înfuleca următoarea masă, ci savurează fiecare bucățică pentru încă două clipe.

Viața este trăită în clipele suplimentare pe care le păstrăm pe măsură ce se desfășoară timpul. Curând, cele două clipe vor deveni patru, apoi opt și în cele din urmă vom ajunge să stăpânim arta de a trăi viața, de a simți cine suntem și unde suntem pe calea noastră către măreție, de a crea momente reale, de a trăi ca stăpâni plini de bucurie în Libertatea infinită și divină a mometului de ACUM.

Brendon Burchard este unul dintre cei mai urmăriți traineri de dezvoltare personală și autorului frumoaselor lucruri de mai sus.

Surse pentru achizitie carti:

Cartepedia: https://bit.ly/2wPoUwK

Libris: https://bit.ly/2XMkNN5

Carturesti: https://bit.ly/3bjoDkE

Diverta: https://bit.ly/2KhPYb2

Nemira: https://bit.ly/2RNhYYr

Bookcity: https://bit.ly/3bolGiI

Mai multe detalii pe: https://lglconsulting.eu/

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CELE 7 DEPRINDERI ALE PERSOANELOR EFICACE

În acest ghid vei învăța cum să folosești cele 7 obiceiuri ale oamenilor extrem de eficienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *