Acest obicei unic îți poate reconstrui complet viața .

Totul începe cu acest obicei simplu.

Ca și cultură, suntem foarte implicați în „ceea ce” vom deveni, în loc de modul în care devenim. Ne îngrijorăm unde vom ajunge în loc să ne concentrăm asupra călătoriei. Ne străduim pentru sfârșitul curcubeului, fără să ne jucăm în ploaie pe parcurs.

Această gândire „sfârșitul tuturor” este cea care îi conduce pe mulți în rătăcire. Își rotesc roțile, muncesc foarte mult, se obosesc și ard lumânarea la ambele capete și totuși nu ajung să-și atingă scopul. Pentru a fi sinceri, cei mai mulți dintre ei uită care a fost intenția lor inițială în primul rând. Se pierd în buruieni în loc să facă un pas înapoi și să vadă pădurea.

Iată un lucru: totul decurge din cine ești și din ceea ce faci astăzi.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți drastic viața într-o singură zi, trebuie să vă abordați ziua, în fiecare zi, ca și cum ar fi ultima.

  1. Fă ceea ce spui că vei face

Succesul începe dimineața.

Cel mai simplu mod de a exersa făcând ceea ce spui că vei face este să te trezești când spui că te vei trezi. Dacă setați alarma cu o seară înainte pentru șase dimineața și, în schimb, ați amânat, tocmai ați încălcat prima promisiune a zilei.

Trezește-te la prima alarmă. Păstrează-ți această promisiune.

  1. În Cultura noastră ocupată, găsiți modalități de a vă concentra

Trăim într-o cultură în care notificările ne afectează râvnitul spațiu personal. E-mailuri. Texte. Apeluri telefonice. Ferestre pop-up slabe. Oriunde mergem, oamenii pot ajunge la noi și ne împiedică să ne scufundăm cu adevărat în ceea ce Cal Newport se referă la „muncă profundă”.

Găsiți în ziua dvs. oportunități de a vă concentra profund. De exemplu: dacă aveți de gând să vă așezați pentru a lucra la ceva anume, eliminați toate distracțiile. Opriți telefonul sau îl setați  pe tăcere, opriți e-mail-ul etc. O oră și jumătate concentrate valorează mult mai mult decât trei sau patru ore nefocalizate. Veți fi uimiți cât de mult puteți realiza într-o perioadă scurtă de timp, atunci când nu vă perturbați în mod constant trenul de gândire.

  1. Fă-ți timp să te întorci în corpul tău

Nu este un secret că sănătatea, wellness-ul și fitness-ul sunt un element important al afacerilor și al antreprenoriatului. Dacă petreceți toată ziua în fața unui laptop, sus în cap, gândindu-vă și rezolvând probleme și supravegheați logica și raționarea mușchilor, atunci este extrem de important să luați o oră (minim) la începutul sau la sfârșitul zilei pentru a vă întoarce în corp.

Unii preferă să meargă la sală. Unii se bucură de yoga sau joacă baschet recreativ. Indiferent de ce este, fă-ți timp să te întorci în corpul tău. Vei fi mult mai productiv și mai entuziasmat de munca ta.

  1. Practicați arta disciplinei

Aceasta este una dintre cele mai subevaluate valori, dar cred că este una dintre cele mai importante. Disciplina este un mușchi și necesită practică.

Pentru a deveni o persoană disciplinată, trebuie să îți creezi oportunități de a practica disciplina. Luați lucruri ușor de depășit și vedeți cât timp puteți merge fără ele. Renunță la zahăr și bomboane. Renunță la alcool. Renunță să te uiți la televizor înainte de a te culca. Antrenează-te să renunți la lucruri care nu îți servesc scopul mai mare și obligă mușchiul obișnuit să ia decizii dintr-o perspectivă mai largă.

Oamenii care au stăpânit autodisciplina sunt extrem de puternici în a-și manifesta intențiile. Înțeleg valoarea fiecărei alegeri de viață, ceea ce înseamnă că nu iau nimic de la sine. Disciplina este dificil de dobândit, dar extrem de valoroasă pentru cei dornici să depună timp și efort.

  1. Reflectează înainte de culcare

La sfârșitul zilei, în loc să faci ceva fără minte, pregătește-te pentru ziua următoare. Folosiți acest moment liniștit pentru a începe să vă pregătiți pentru ceea ce va urma.

Sugestia mea ar fi să țineți un jurnal. Reflectă asupra zilei și notează ce ai realizat și ce ai lăsat pe masă, ce lucruri ai făcut bine și unde ai rămas scurt. Auditați-vă și vedeți unde vă puteți îmbunătăți – și apoi notați ce veți face diferit a doua zi.

Acesta este un obicei pe care  majoritatea  oamenilor îl abandonează fără să-i ofere vreodată o șansă corectă. Este atât de simplu…Nu ar trebui să vă ia mai mult de zece minute, dar poate avea un impact drastic asupra fluxului vieții voastre.

Puncte bonus pentru cei care se trezesc a doua zi dimineață și recitesc ceea ce au scris, amintindu-și cum vor îmbunătăți astăzi.

 

 

 

 

 

 

Previzualizează(se deschide într-o filă nouă)

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Puterea micilor obiceiuri

„Lanțurile obișnuintei sunt prea slabe pentru a fi resimțite până când sunt prea puternice pentru a fi rupte.” - Samuel Johnson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *