10 obiceiuri ale oamenilor cu adevărat organizați

Oamenii cu adevărat organizați nu se nasc organizați, trebuie să cultive obiceiuri sănătoase, care apoi îi ajută să rămână organizați.

Deci, chiar dacă crezi că ești o persoană foarte dezorganizată, poți învăța să fii organizat. De la planificarea lucrurilor, notarea lucrurilor, până la abandonarea lucrurilor inutile și organizarea lucrurilor importante, veți deveni o persoană organizată atâta timp cât sunteți dispus să învățați și să exersați.

Iată obiceiurile esențiale cu privire la modul de organizare a vieții:

  1. Scrieți lucrurile                                                                                                       

Cu toții cunoaștem pe cineva care își amintește fiecare zi de naștere și trimite carduri pentru fiecare sărbătoare. Nu este magie și nu folosesc memorarea. Încercarea de a vă aminti lucrurile nu vă va ajuta să rămâneți organizat. Ar trebui să încercați să scrieți lucrurile.

Un stilou și niște hârtie este modul nostru de a ne aminti lucrurile în exterior și este mult mai permanent. De asemenea, puteți utiliza acest puternic creier digital.

Vă veți complica și mai mult viața încercând să conțineți date importante și memento-uri în cap. Notați totul: liste de cumpărături pentru alimente, cadouri de sărbători, decor pentru casă și date importante, precum întâlniri și zile de naștere.

Ca experiment, încercați să scrieți numele persoanelor la scurt timp după ce le cunoașteți (atunci când nu le caută). Pun pariu că îți amintești mult mai multe nume așa.

  1. Faceți programări și termene

Oamenii organizați nu pierd timpul. Ei recunosc că păstrarea lucrurilor organizate merge mână în mână cu rămânerea productivă. Ei fac și păstrează programele pentru zi și săptămână. Ei stabilesc termene și își stabilesc obiective. Și cel mai important, ei și rămân la ei! În mod similar, trăind un stil de viață aglomerat, nu veți avea timp sau spațiu pentru a vă stabili termenele sau pentru a vă atinge obiectivele. Notează lucrurile pe care vrei să le realizezi în acest an sau în viața ta. Apoi scrieți ce trebuie să faceți pentru a le realiza. Viața este scurtă, asigură-te că faci ceea ce contează cel mai mult pentru tine.

  1. Nu te înclina

 Cu cât aștepți mai mult să faci ceva, cu atât va fi mai dificil să o faci. Dacă vrei ca viața ta să fie mai puțin stresantă și mai puțin solicitantă, atunci organizează-te cât de repede poți. Depunerea efortului pentru a face lucrurile cât mai curând posibil va ridica greutatea de la tine de a face acest lucru mai târziu. Ca experiment, gândește-te la un lucru pe care ar trebui să-l organizezi în viața ta. Notează. Apoi scrieți când o puteți face și de ce aveți nevoie pentru a o face. Dacă poți face asta chiar acum, atunci du-te!

  1. Oferă totului o casa

Este ușor să te pierzi dacă nu ai o casă. A-ți păstra viața organizată înseamnă a-ți păstra lucrurile în locurile lor potrivite. Oamenii organizați păstrează ordinea stocând lucrurile în mod corespunzător și etichetând spațiile de stocare.

Faceți spații de stocare ușor de accesat pentru lucrurile pe care le folosiți tot timpul și nu lăsați spațiile de stocare să fie aglomerate. Fii creativ în ceea ce privește găsirea locurilor pentru lucruri. În plus, ca MARE NU: nu etichetați niciodată un spațiu de stocare ca „diverse!” Ca experiment, alegeți un loc din casa dvs. pe care să îl puteți reorganiza. Dacă există obiecte împrăștiate, grupați-le. După ce ați sortat totul, găsiți sau creați o „casă” pentru articole similare, etichetați „casele” și puneți-le în locurile potrivite. De exemplu, un suport pentru pahare, pentru creioane și creioane ar trebui să meargă într-un loc ușor accesibil, dar materialele de artizanat rareori folosite pot fi depozitate la vedere.

  1. Găsiți timp în fiecare săptămână pentru a vă organiza.

 Oamenii foarte organizați se asigură că găsesc timp în fiecare săptămână sau mai mult pentru a-și organiza lucrurile. Lucrurile nu rămân organizate singure; trebuie să fie reorganizate continuu și consecvent. Ca experiment, uitați-vă la programul dvs. și găsiți un moment de organizare, apoi faceți-l.

  1. Păstrați doar ceea ce aveți nevoie

Mai multe lucruri înseamnă mai mult dezordine. Oamenii care trăiesc vieți organizate păstrează doar ceea ce au nevoie și ceea ce își doresc cu adevărat. A avea mai puține lucruri înseamnă, de asemenea, că vă bucurați mai mult de aceste lucruri și vă simțiți mai bine când folosiți tot ceea ce dețineți, decât să lăsați jumătate din ceea ce dețineți să colecteze praf.

Ai simțit vreodată că nu ai spațiul pentru a păstra toate lucrurile pe care le deții? În loc să închiriați o unitate de depozitare sau să cumpărați o casă mai mare, scăpați de unele lucruri.

Ca experiment, scrieți numărul de lucruri de care credeți că aveți de fapt nevoie. Apoi, scrieți o listă cu toate lucrurile pe care le dețineți. Dacă numărul de lucruri pe care le dețineți depășește lista ideală de nevoi, atunci este timpul să vă organizați.

  1. Știți unde să aruncați articolele

Fă tot ce poți pentru a scăpa de lucruri. Mai puține lucruri înseamnă mai puțin dezordine.

Donați magazinelor economice. Vindeți ce nu aveți nevoie. Faceți o excursie la centrul de reciclare. Montați o vânzare în garaj. Găsește un loc unde să scapi de lucrurile tale.

Treceți prin rafturi, sertare și cutii. Puneți deoparte tot ce găsiți de care nu aveți nevoie. Faceți o grămadă de lucruri de păstrat, pe care le puteți trece mai târziu, și o grămadă de lucruri de aruncat acum. Apoi, găsiți o modalitate de a da afară aceste lucruri pe ușă imediat.

  1. Stai departe de chilipiruri

Ați eliminat lucrurile de care nu aveți nevoie. Le veți înlocui când veți vedea ceva în vânzare?

În loc să cumpărați la chilipiruri fără să planificați în avans, scrieți exact ceea ce aveți nevoie și cumpărați doar acele articole. Oamenii organizați nu cedează publicității false. Articolele aflate la vânzare vor produce doar mai mult dezordine.
Ca experiment, mergeți la un centru comercial fără bani. Uită-te la toate lucrurile la vânzare pe care ai vrea să le cumperi dacă ți-ai fi adus portofelul sau poșeta. Dacă nu găsești nimic, atunci e bine pentru tine. Dacă ați făcut o listă, păstrați lista respectivă undeva și priviți-o peste o lună de acum înainte. Dacă îl mai doriți, atunci este sigur să cumpărați.

  1. Responsabilitățile delegării

O viață cu adevărat organizată nu este plină de responsabilități, întâlniri și termene. De fapt, are mai puține, deoarece lucrurile care creează stres au fost organizate încet. Ca experiment, priviți lista de sarcini sau creați una. Parcurgeți lista și găsiți o sarcină pe care o puteți elimina din listă sau o puteți da altcuiva. Acum simțiți stresul de a face acest lucru cădea.

  1. Muncește din greu

Depuneți un efort mic. De fapt, depuneți mult efort atunci când este necesar.

Odată ce ați delegat responsabilitățile și ați stabilit un program, atunci puteți organiza ceea ce trebuie să faceți și când o puteți face.

A rămâne organizat nu este doar o briză. Este necesar să lucrați din greu cu recunoașterea faptului că, atunci când lucrați mai mult, vă puteți bucura mai târziu de viața acasă fără probleme.

Lucrează mai mult când ai chef să renunți astăzi.

Ceea ce este mai important este să îți amintești pentru ce lucrezi este semnificativ pentru tine. Și așa poți rămâne motivat și fericit în fiecare zi.

Aflați din aceste sfaturi organizatorice, faceți-le obiceiurile dvs. unul câte unul. Încet, veți deveni mult mai organizat și mai productiv!

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Puterea micilor obiceiuri

„Lanțurile obișnuintei sunt prea slabe pentru a fi resimțite până când sunt prea puternice pentru a fi rupte.” - Samuel Johnson

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *