8 motive pentru care ești nefericit la locul de muncă (și ce să faci sa nu mai fi…)

Munca nu este grozavă acum. Îți amintești când erai atât de încântat să obții acest loc de muncă? Dar acum, entuziasmul schimbării și realizării s-a epuizat și vă aflați într-o stare generală de nefericire la locul de muncă …

De ce ești cu adevărat nefericit la locul de muncă? Există o mulțime de motive pentru a fi nemulțumiți  și este ușor să dați vina pe alte persoane sau lucruri care nu vă stăpânesc. Care este motivul real, sub scuzele tale și sentimentul că știi doar că nu ești fericit? Și de ce nu renunți? Aceasta este întotdeauna o mișcare, nu-i așa? Nu îți place slujba ta, renunță la ea și găsește alta. Dar după câteva locuri de muncă, descoperiți că problema nu este locul de muncă, este ca și cum, indiferent de ce loc de muncă de vis, ați ajunge aici. Nefericit. Chiar dacă această slujbă a fost visul tău înainte, realitatea zdrobitoare că nu este tot ceea ce ai crezut că va fi se instalează. Și, în realitate, nu toți ne putem lăsa de slujbele noastre și să plecăm și să obținem slujba de vis, avem vieți și responsabilități. Așa că am compilat o listă utilă cu 8 motive principale pentru care oamenii sunt nemulțumiți la locul de muncă și ce să faci în legătură cu aceasta pentru a te ajuta să mergi mai departe spre o viață mai fericită în rolul tău actual.

  1. Îți urăști șeful                                                                                                              

Nu tuturor le place șeful lor, cu toții visăm la acest șef perfect care nu gestionează micro și nu este incompetent. Dar nimeni nu este perfect, nici măcar șeful tău de vis.

Șeful tău îți controlează mediul de lucru, îți organizează munca, îți definește rolul de serviciu și este rețeaua ta de asistență și sprijin dacă ai ajuns la o problemă. Dacă aveți o problemă cu șeful dvs., este timpul să vă asumați o anumită responsabilitate și să faceți ceva în acest sens. Nu sunteți responsabil pentru comportamentul șefului dvs., dar vă puteți controla reacțiile, acțiunile și atitudinea înainte.

Dacă intrați în birou în fiecare zi, angajându-vă să vă urâți șeful, nu există spațiu pentru creștere sau garduri de modificare. Trebuie să vă decideți să găsiți o modalitate de a face acest lucru să funcționeze, iată cele 3 lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă controlați fericirea la locul de muncă:

Discutați problemele cu șeful dvs. și găsiți o modalitate prin care amândoi puteți lucra împreună. Faceți echipă și creați un plan, astfel încât să puteți lucra și să nu vă supărați reciproc.

Îmbunătățiți-vă abilitățile de comunicare cu ei. Cu toții comunicăm în moduri diferite, trebuie să găsiți o modalitate de a vedea ochi în ochi. Aflați cum comunică și învățați să comunicați în acest fel, astfel încât să vă răspundă mai bine pentru că se simt auziți și înțeleși.

Intensifică-te. Dacă nu poți face rațiuni cu șeful tău și te închid în continuare, găsește o modalitate de a lucra în jurul lor, astfel încât să nu fii nevoit să te bazezi pe ele. Asumă-ți mai multă responsabilitate.

  1. Îți urăști colegii                                                                                                     

 TOȚI avem colegi care nu ne plac, ei ne conduc în moduri pe care nici nu ți le-ai putea imagina. Fericirea ta depinde de mediul tău și, dacă petreci peste 40 de ore din săptămână într-un mediu care nu te face fericit, vei fi nefericit. Colegii de muncă joacă un rol imens în acest sens, în calitate de ființe sociale, dorim interacțiunea socială și suntem forțați să socializăm cu colegii noștri doar prin proximitate. Dacă suntem înconjurați de oameni negativi care nu ne fac să ne simțim bine cu noi înșine, urmează nefericirea și o scădere a încrederii în sine. Ce putem face în acest sens? Avem două opțiuni atunci când avem de-a face cu angajați colegi enervanți: Schimbați-vă atitudinea față de ei. Realizați că lucrurile pe care le fac colegii dvs. de muncă care vă enervează sunt doar reflexe ale propriei judecăți interioare. De exemplu, Maria din contabilitate spune multe minciuni albe și te înnebunește pentru că urăști minciuna. Aceasta este o problemă cu experiențele tale cu minciuna și nu ceva ce poți controla. Nu le poți controla acțiunile (minciunile albe), dar poți să-ți controlezi reacțiile (ochii și comentariile foarte evidente). În loc să răspundeți negativ la acestea, schimbați narațiunea într-o judecată mai pozitivă și eliberați-o pe cea negativă. Așa că, atunci când Maria spune o mică minciună albă, gândește-te cum o face pentru a face pe altcineva să se simtă mai bine, chiar dacă nu crede ea însăși, este compătimitoare și se concentrează asupra binelui.

 Evita-i. Unii oameni sunt doar incompatibili, nu pot fi ajutați și, dacă nu îi puteți schimba sau accepta cine sunt, pur și simplu evitați-i cu orice preț. Solicitați  sa vă mutați biroul dacă puteți,  găsiți o modalitate de a nu fi în preajma lor dacă vă provoacă atât de multă durere și stres.

  1. Jobul tău nu este distractiv sau recompensator

Slujba ta nu va fi întotdeauna distractivă și amuzantă; iar când nu mai devine plină de satisfacții, te vei simți nefericit. Ființele umane prosperă cu recompense și divertisment și le place competiția. Făcând mediul dvs. de lucru distractiv și plin de satisfacții, veți începe să vă bucurați să mergeți la muncă.

Cum îți poți face meseria mai distractivă și mai plină de satisfacții?

Puteți încerca să creați jocuri pe care să le jucați, competiții amicale cu colegii dvs. de muncă (dacă vă plac!)

Creați un sistem de recompense, astfel încât, dacă atingeți o țintă sau un obiectiv, veți primi o cafea de la Starbucks sau o altă delicatese. Un exemplu în acest sens ar fi, dacă închideți 3 fișiere până la ora 17:00, veți avea o ciocolată; sau dacă câștigi obiectivul de vânzări de astăzi, vei avea trofeul victoriei pe birou pentru ziua respectivă.

  1. Nu crezi în munca pe care o faci

Acesta este unul dintre motivele principale pentru care sunteți nemulțumiți într-un rol de serviciu; trăiești în afara alinierii valorilor tale de bază.

Dacă rolul dvs. de serviciu nu se potrivește cu valorile dvs. de bază, atunci veți fi mizerabil. Dacă prețuiți să ajutați oamenii și lucrați în codificarea programelor, vă veți lupta să fiți fericiți, spre deosebire de cineva a cărui valoare rezolvă problemele.

Nu este imposibil să vă bucurați de slujba dvs. dacă valorile dvs. nu se aliniază la munca dvs. Ați putea considera că, prin programarea programării, ajutați pe cineva, fie că este vorba de colegii dvs. de muncă sau de cei care vor folosi în cele din urmă proiectul dumneavoastră. Puteți întotdeauna să vă răsturnați perspectiva.

Aflați care sunt valorile dvs. de bază și găsiți o modalitate prin care acestea să se alinieze la rolul dvs. de serviciu, schimbând motivația care vă determină să vă faceți munca. De exemplu, pentru a ajuta oamenii sau pentru a rezolva probleme.

Și dacă nu poți, poate este timpul să începi să te gândești la o schimbare de carieră într-o slujbă pe care ai dorit întotdeauna să o faci în secret, în adâncul sufletului.

  1. Te simți stagnat în rolul tău de muncă și te plictisești

Slujba ta nu merge nicăieri și simți că îți pierzi timpul pe acest pământ, simțindu-te complet neîmplinit. Ne place să fim în siguranță, dar ne place și progresia, ne plictisim de același vechi, ne dorim noi provocări și lucruri de făcut. Dacă doar împingi hârtiile, zi de zi, vei deveni nefericit, așa că ce poți face în legătură cu asta?

Aplicați pentru o promoție sau cereți noi provocări de la șeful dvs.

Amestecă-ți atitudinea, găsește modalități de a o face mai distractivă și mai interesantă.

Căutați o promoție la o altă firmă.

  1. Ești sub-plătit

Vă simțiți sub-plătit pentru munca pe care o faceți și vă face să vă simțiți nefericiți pentru că toată munca grea pe care o depuneți nu este suficient de apreciată. Dacă ar fi, nu te-ai simți sub-plătit.

Să punem întrebarea dificilă, chiar ești sub-plătit? Sau te simți pur și simplu neapreciat sau suprasolicitat? Poate pentru că ți-ai asumat responsabilități suplimentare și simți că nu ești recompensat în consecință.

Oamenii care sunt nemulțumiți pentru că se simt sub-plătiți sunt stresați de bani, muncesc din greu și trec neobservați și neapreciați.

Componenta cheie în joc aici este stresul. Creșterea facturilor și a cheltuielilor în viața  personală, stresul general al vieții, intră din ce în ce mai multă muncă și nu este recompensată și simțiți că aveți nevoie de o recompensă pentru gestionarea acestui stres.

Dacă te simți sub-plătit, este pentru că nu-ți iubești munca și nu merită stresul pentru salariu. Ai auzit acel celebru citat:

Lucrul pentru ceva care nu îți pasă se numește Stres. Să lucrezi pentru ceva care îți pasă se numește Pasiune.

Iată lucruri pe care le poți face pentru a declanșa fericirea atunci când te simți sub-plătit

Reînnoiește-ți pasiunea cu munca ta, găsește sens în ea și vezi rezultatele pe care le creezi. În fiecare zi intri și faci o diferență cumva, începi să vezi cum îi afectează pe ceilalți oameni și începe să te apreciezi pentru că ai făcut-o.

Cereți o mărire. Opțiune simplă, dar adesea realizată niciodată.

Dacă sunteți sub-plătit și dacă nu aveți loc pentru o majorare (și ați cerut), vă sugerez să găsiți modalități de a reduce nivelul de stres. Încercarea de lucruri precum meditații ghidate, exerciții fizice sau hobby-uri pentru ameliorarea stresului poate reduce sentimentul de a fi subevaluat, deoarece viața ta înseamnă mult mai mult decât să lucrezi pentru bani.

  1. Ești suprasolicitat

 Dacă vă simțiți suprasolicitat, trebuie să învățați ceva auto-îngrijire, astfel încât să puteți ține pasul cu epuizarea: Nu mai ajuta inutil. Începeți să spuneți nu la orice nu este extrem de important. Găsiți o modalitate de a vă automatiza sau reduce sarcina de lucru. Delegați, angajați personal nou, participați la programe pentru a automatiza părți ale rolului dvs. Păstrați-vă la curent cu sănătatea mintală, asigurați-vă că faceți lucrurile necesare pentru a o ține sub control, indiferent de procesul dvs. (sau găsiți un proces și implementați-l). Stabiliți limite. Munca nu ar trebui să fie viața ta, dacă spui că ești la ceas la 6, ceas la 6. Stabilește limite grele, deoarece această lume modernă care avansează tehnologic îi va împinge. Dacă terminați lucrul, nu vă verificați e-mailurile, părăsiți biroul, mergeți să faceți ceva recreativ pentru a vă ajuta să vă relaxați și să vă odihniți, vă sfătuiesc să faceți o plimbare pentru a vă lăsa capul să se relaxeze.

  1. Te simți cu adevărat neapreciat la locul de muncă

 Unul dintre elementele esențiale ale oamenilor este nevoia noastră de recunoaștere și, dacă nu este liniștită, te vei simți nefericit. Puteți încerca să forțați aprecierea colegilor de muncă și șefilor voștri, ca un copil cu desenul al 10-lea cu creionul, lipindu-l sub nasul părinților și proclamând cu plăcere ceea ce a făcut. Dar acest lucru nu este niciodată atât de satisfăcător pe cât pare și validarea primită nu este suficient de autentică, se simte goală…

Deci, ce poți face în legătură cu asta, deoarece nu poți controla exprimarea aprecierii muncii tale grele? Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în birou. Creează o inițiativă pentru a arăta tuturor celorlalți că sunt apreciați, pun pariu că jumătate din biroul tău se simte neapreciat. Începeți o cultură a aprecierii și recunoștinței, începeți să mulțumiți oamenilor și să observați munca lor grea. Ieși din drum pentru a face pe altcineva să se simtă apreciat, cu cât o faci mai mult, cu atât mediul tău va deveni mai bun. Cu toate lucrurile, Așteptarea este egală cu Manifestarea. Dacă tratați pe toată lumea cu apreciere și faceți un efort, ei vor face cu siguranță un efort pentru a vă aprecia înapoi. Cineva trebuie doar să înceapă lanțul, de ce nu ar trebui să fii tu? Toate aceste probleme pot fi, de asemenea, rezolvate prin renunțarea la locul de muncă și găsirea unui câmp mai verde. Uneori, slujba ta e de rahat, șeful tău este doar nepracticabil, indiferent cât de pozitiv ai fi, oamenii sunt întotdeauna neapreciativi și negativi și chiar ești sub-plătit.

Ce se întâmplă dacă îți urăști slujba, dar nu poți renunța?

Există o diferență între a fi nefericit în rolul tău de serviciu și a-ți urî locul de muncă, ceea ce te face mult mai greu atunci când vrei să renunți și nu poți. Nu toată lumea își poate renunța la slujbă ori de câte ori are chef, chiar și cu unele economii ascunse, aveți facturi de plătit, o viață socială de întreținut (când puteți obține una!) Și oameni care se bazează pe voi. Dar îți urăști slujba, te trezești dimineața și îți dorești cu adevărat să te poți trezi ca altcineva într-o cronologie alternativă.

Iată principalele noastre 3 lucruri de făcut atunci când îți urăști cu adevărat slujba și nu poți renunța.

Schimbați departamentele sau rolurile postului în cadrul companiei. Caută în jur, vezi dacă mai există un alt rol care ți-ar fi mai potrivit sau pe care ți s-ar părea mai interesant.

Schimbați-vă atitudinea. Atitudinea ta îți controlează realitatea, dacă te trezești și decizi că urăști munca, nu vei avea o zi bună. Schimbați-vă mentalitatea de la negativă la recunoștință. Faceți o listă cu toate motivele pentru care sunteți recunoscători pentru slujba dvs., poate dura ceva timp, dar cu cât veți găsi mai multe motive, cu atât va fi mai ușor să funcționeze.

Aplicați pentru alte locuri de muncă, nimic nu vă împiedică să renunțați la locul de muncă dacă aveți un alt loc de muncă solid aliniat și dacă vă face AȘA mizerabil. Nicio sumă de bani nu merită lupta pentru sănătatea ta mintală.

Gânduri finale

Amintiți-vă că fericirea este complet sub controlul vostru. Cum te descurci cu influențele exterioare, încercând să faci ravagii asupra fericirii tale, dându-te jos și făcându-te să te simți nedemn depinde complet de tine.

Nu poți lăsa întotdeauna fiecare comentariu să-ți sară ca apa de pe spatele unei rațe, dar poți controla mediul în care te afli, atitudinea în care te confrunți cu adversitățile și poți controla ceea ce crezi. Faceți un efort pentru a învăța să vedeți lucrurile într-un alt mod, deoarece chiar dacă renunțați și mergeți la o iarbă mai verde, nu totul va fi întotdeauna perfect.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

9 moduri de a-ți asuma responsabilitatea pentru viața ta

Adesea auzim să ne asumăm 100% responsabilitatea pentru viața noastră. Care este marea afacere la asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *