Impactul mindset-ului

Mindset-ul tău, mentalitatea ta, joacă un rol esențial în modul în care faci față provocărilor vieții. În școală, o mentalitate de creștere poate contribui la realizări mai mari și la eforturi sporite. Atunci când se confruntă cu o problemă, cum ar fi încercarea  de a găsi un loc nou de muncă, persoanele cu mentalități de creștere prezintă o rezistență mai mare. Aceștia au mai multe șanse să persevereze în fața unor neplăceri, în timp ce cei cu mentalități fixe sunt mai susceptibili să renunțe. În cartea ei, Mindset, Carol Dweck scrie că mentalitățile fixe tind să creeze o nevoie de aprobare. – Am văzut atât de mulți oameni cu acest obiectiv consumator de a dovedi în clasă, în cariera lor și în relațiile lor. Fiecare situație solicită confirmarea inteligenței, personalității sau caracterului lor. Fiecare situație este evaluată – oare reușesc sau nu reușesc? Voi arăta inteligent sau nu? Voi fi acceptat sau respins? Mă voi simți sau un câștigător sau un ratat?

În schimb, mentalitățile de creștere au ca rezultat foamea de învățare. Dorința de a munci din greu și de a descoperi lucruri noi. Pentru a face față provocărilor și pentru a crește ca și persoană. Atunci când oamenii cu o stare de spirit de creștere încearcă și nu reușesc, ei tind să nu o considere ca un eșec sau o dezamăgire. În schimb, este o experiență de învățare care poate duce la creștere și schimbare.

Care este mentalitatea ta?

Aveți o mentalitate fixă sau de creștere? Pentru a afla, citiți următoarele afirmații și decideți cu ce sunteți de acord cel mai mult :

  • Oamenii au o anumită cantitate de inteligență și nu există nicio modalitate de a o schimba.
  • Indiferent cine ești, nu poți face multe pentru a-ți îmbunătăți abilitățile și personalitatea de bază.
  • Oamenii sunt capabili să schimbe cine sunt.
  • Puteți învăța lucruri noi și vă puteți îmbunătății inteligența.
  • Oamenii au fie talente, fie nu. Nu poți doar dobândi talent pentru lucruri precum muzică, scris, artă sau atletism.
  • Studiul, munca din greu și exersarea de noi abilități sunt toate modalitățile de a dezvolta noi talente și abilități.

Dacă ai tendința de a fi de acord cu 1,2 și 5, atunci  probabil că ai o gândire mai fixă. Dacă sunteți de acord cu enunțurile 3, 4 și 6, atunci, probabil, aveți tendința de a avea o mentalitate de creștere.

Îți poți schimba mentalitate? În timp ce persoanele cu o mentalitate fixă ar putea să nu fie de acord, Dweck sugerează că oamenii sunt capabili să-și schimbe gândurile. Părinții pot, de asemenea, să ia măsuri pentru a se asigura de dezvoltarea unei mentalități de creștere a copiilor lor, adesea prin eforturi de lăudare, mai degrabă decât prin concentrarea exclusivă pe rezultate. De exemplu, în loc să-i spună unui copil că este atât de deștept, un părinte l-ar putea lăuda pe copil pentru munca grea pentru un proiect și să descrie ceea ce le place cel mai mult la eforturile depuse de copil – îmi place foarte mult cum ai ales culorile pentru acea imagine . Prin concentrarea asupra procesului, mai degrabă decât asupra rezultatului, adulții pot ajuta copiii să înțeleagă că eforturile lor, munca grea și dăruirea pot duce la schimbare, învățare și creștere atât acum, cât și în viitor.

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *