25 recomandări pentru un mindset de creștere

“Într-o lume, efortul este un lucru rău. Ca și eșecul, înseamnă că nu ești inteligent sau talentat. Dacă ai fi, nu ai avea nevoie de efort. În cealaltă lume, efortul este ceea ce te face inteligent sau talentat.

Această gândire de creștere se bazează pe convingerea că, calitățile tale de bază sunt lucruri pe care le poți cultiva prin eforturile tale. Deși oamenii pot diferi în orice fel prin talentele și aptitudinile lor inițiale, interese sau temperamente, toată lumea se poate schimba și crește prin aplicație și experiență.

 

Carol Dweck

 1. Recunoașteți și îmbrățișați imperfecțiunile – să te ascunzi de punctele tale slabe, înseamnă că nu le vei depăși niciodată.
 2. Vizualizați provocările ca oportunități – a avea o stare de spirit de creștere înseamnă oportunități apreciabile de îmbunătățire de sine .
 3. Învățați diferite tactici de învățare – nu există un model unic pentru toate tipurile de învățare. Ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze și pentru tine.
 4. Urmați cercetările privind plasticitatea creierului- creierul nu este rezolvat, mintea nu ar trebui nici ea.
 5. Înlocuiți cuvântul eșuează cu învățare – când greșești sau nu reușești să obții un obiectiv, nu ai greșit, ai învățat.
 6. Nu mai căutați aprobarea – când acordați prioritate aprobării asupra învățării, vă sacrificați propriu potențial de creștere.
 7. Valoarea procesului față de rezultatul final – oamenii inteligenți se bucură de procesul de învățare și nu se gândesc atunci când acesta continuă dincolo de un interval de timp preconizat.
 8. Cultivați un simț al scopului – cercetările lui Dweck au arătat, de asemenea, că studenții cu o mentalitate de creștere aveau un sens mai mare al scopului. Păstrați imaginea cea mai mare.
 9. Celebrează creșterea cu alții – dacă apreciați cu adevărat creșterea, veți dori să împărtășiți progresul și cu alții.
 10. Accentuează creșterea prin viteză – învățarea rapidă nu este aceeași cu învățarea bine, iar învățarea bine necesită uneori să îi acordăm timp pentru greșeli.
 11. Acțiuni de recompensare, nu trăsături – spuneți-le elevilor când fac ceva inteligent, nu doar să sunt deștepți.
 12. Redefinește geniul – mitul a fost agitat : geniul necesită muncă grea, nu doar talent.
 13. Portretizează criticile ca fiind pozitive – nu trebuie să folosești acel termen – critică constructivă- dar trebuie să crezi în concept.
 14. Distribuie îmbunătățirea de la eșec – nu mai presupune că spațiul pentru îmbunătățiri se traduce prin eșec. Nu mai presupune că „spațiul pentru îmbunătățiri” se traduce prin eșec.
 15. Oferă oportunități regulate de reflecție – lăsați elevii să reflecte asupra învățării lor cel puțin o dată pe zi.
 16. Depune efort înainte de talent – munca grea ar trebui să fie mereu răsplătită înaintea abilității inerente.
 17. Evidențiați relația dintre învățare și antrenamentul creierului – creierul este ca un mușchi care trebuie prelucrat, la fel ca și corpul.
 18. Cultivați granulația – studenții cu acea hotărâre suplimentară vor avea mai multe șanse să caute aprobare de la ei înșiși decât de la alții.
 19. Abandonați imaginea – natural firește sună la fel de credibil ca și generația spontană. Nu veți obține nimic dacă nu sunteți pregăti pentru lucrare.
 20. Folosiți cuvântul încă – Dweck spune că încă nu a devenit una din frazele ei preferate . Ori de câte ori elevii se luptă cu o sarcină, spune-le că nu au stăpânit-o încă.
 21. Învățați din greșelile altora – nu este întotdeauna înțelept să te compar cu alții, dar este important să ne dăm seama că oamenii au aceleași puncte slabe.
 22. Faceți un nou obiectiv pentru un obiectiv îndeplinit – întotdeauna mai este ceva de învățat . Oamenii cu mentalitate de creștere știu să își creeze constant noi obiective pentru a se menține stimulați.
 23. Asumați-vă riscuri în compania altora – încetați să încercați să vă salvați fața tot timpul și să vă lăsați să plecați din când în când. Acest lucru va facilita asumarea riscurilor în viitor.
 24. Gândește-te realist la timp și efort – este nevoie de timp pentru a învăța. Nu vă așteptați să stăpâniți fiecare subiect sub soare într-o singură ședință.
 25. Preia proprietatea asupra atitudinii tale – odată ce dezvolți o mentalitate de creștere, deține-o. Recunoașteți-vă ca pe cineva care deține o mentalitate de creștere și fiți mândri să vă lăsați ghidați de-a lungul carierei dvs educaționale.

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *