MINDSET-UL ȘI IMPORTANȚA LUI

Importanța mindset-ului

De ce unii oameni par să strălucească în orice sferă în care aleg să se exercite , iar alții nu reușesc să poată gestiona nici măcar o singură sferă, în ciuda talentului evident?

Cercetările arată că modul în care se gândește despre capacitatea fiecăruia contează cu adevărat.

Majoritatea celor care au obținut măreția, au muncit extrem de mult pentru a ajunge acolo. Multora li s-a spus că poate nu vor însemna niciodată nimic, dar au crezut cu tărie în ei că pot realiza orice și au muncit din greu pentru a face acest lucru.

Mindset fix sau în creștere?

Există două moduri de a vizualiza inteligența sau abilitatea :

  • Abilitatea este fixă, înrădăcinată, cu alte cuvinte, suntem născuți cu un anumit nivel de capacitate și nu putem schimba asta. Aceasta se numește mentalitate fixă.
  • Ne putem dezvolta abilitatea prin muncă asiduă și efort. Aceasta se numește mentalitate de creștere.

Aceste două credințe diferite duc la un comportament diferit, dar și la rezultate diferite.

Avem un exemplu:     studenților cu o mentalitate de creștere li s-a arătat că își cresc notele în timp.

Cei care au crezut că inteligența lor a fost înrădăcinată, nu au făcut-o, de fapt chiar, notele lor s-au agravat.

A avea o stare de stare de spirit de creștere- convingerea că sunteți în controlul propriei capacități și puteți învăța și îmbunătății – este cheia succesului. Da, munca grea, efortul și persistența sunt importante, dar nu la fel de importante precum a avea acea credință de bază că ești în controlul propriului destin.

Acesta este motivul pentru care nu este recomandat să lăudați copiii vorbind despre capacitatea lor, ci descrieți în schimb efortul pe care îl depun și cât de mult au învățat și dezvoltat capacitatea lor prin intermediul activității.

Nu spuneți : Bravo, ești foarte bun la matematică.

Spuneți : Este minunat. Ai încercat foarte mult și uite cât de bine te-ai descurcat.

Este important să lăudăm procesul, nu talentul sau abilitatea.

Mindset în practică

Oamenii cu aceste două tipuri de mindset, gândesc diferit și, de asemene, reacționează diferit la informații. În special, ei răspund diferit la informațiile despre performanță.

La persoanele cu o mentalitate fixă, creierul este cel mai activ atunci când li se oferă informații despre cât de bine s- au descurcat , de exemplu, rezultatele testelor sau notele.

La persoanele cu o mentalitate de creștere, creierul este cel mai activ atunci când li se spune ce ar putea face pentru a îmbunătății.

Este o abordare foarte diferită de la  Cum am făcut ? la Ce pot face mai bine data viitoare ?

Una este despre modul în care sunt percepute, iar alta despre cum pot învăța. Se poate vedea care este probabil să conducă la rezultate mai bune în viitor.

Se ocupă de obstacole

Aceste moduri de spirit determină, de asemenea, ca oamenii să se descurce diferit. Oamenii cu o stare de spirit fixă sunt foarte descurajați de neplăceri, deoarece o întârziere își încetează credința în capacitatea lor. Ei tind să devină neinteresați și să renunțe.

Oamenii cu mentalitate de creștere văd un regres ca pe o oportunitate de a învăța. Ei au tendința de a încerca mai greu într-un efort de a depăși problema.

Momentul în care credem că succesul este determinat de un nivel înrădăcinat de capacitate, vom fi fragili în fața adversității – Josh Waitzkin – maestru de șah și arte marțiale

 Sunt trei lucruri cheie pe care le puteți face pentru a dezvolta o mentalitate de creștere :

  1. Trebuie să recunoașteți că o mentalitate de creștere nu este doar bună, dar este susținută și de știință. Cu alte cuvinte, trebuie să fii dedicat să dezvolți o mentalitate de creștere.
  2. Puteți învăța și îi puteți învăța și pe alții despre cum să-și dezvolte și să-și îmbunătățească abilitățile prin adoptarea unei mentalități de creștere. Acest lucru vă va ajuta să preluați controlul asupra vieții dvs, care este extrem de puternică. Cercetările au arătat de-a lungul timpului că oamenii care se simt în control tind să funcționeze mai bine. Este un cerc virtuos.
  3. Ascultați-vă vocea fixa a mindset-ului. Când auzi acea mică voce critică din capul tău care-ți spune că nu poți face ceva, răspunde cu o abordare a gândirii de creștere și spune-i că poți învăța.

Mindset în viață

Mindset-urile nu sunt importante doar pentru învățarea deprinderilor noi. Ele pot afecta modul în care noi gândim despre orice.

De exemplu, o stare de spirit de creștere vă poate ajuta să vă recuperați după o boală, deoarece credeți că puteți face ceva în legătura cu aceasta. Te poate ajuta să obții rezultate în sport, la locul de muncă și te poate ajuta, de asemenea, să crești și să te dezvolți în relații.

Cultivarea unei mentalități de creștere ar putea fi cel mai important lucru pe care îl faceți vreodată care vă va ajuta în mod sigur în obținerea succesului dorit.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *