MINDFULNESS

Este posibil să fi auzit că mindfulness – capacitatea de a fi pe deplin prezenți în acest moment – poate avea numeroase beneficii, de la reducerea stresului și tristeții până la concentrarea nivelurilor și a fericirii, potrivit cercetărilor generale despre mindfulness.

Dar, ce este mai exact mindfulness? Și , cum poți să-l recunoști și să-ți aducă numeroasele avantaje? Practica de meditație mindfulness este o modalitate de a experimenta cu adevărat momentul actual și de a integra acea conștientizare în viața ta de zi cu zi. Mai jos găsiți câteva lucruri care trebuiesc știute înainte de a începe.

Definirea mindfulness-ului

În primul rând, este important să vă familiarizați cu sensul atenției, precum și cu modul în care se raportează la meditație.

Mindfulness este calitatea de a fi prezent și de a fi pe deplin angajat cu tot ceea ce facem în acest moment – ferit de distragerea sau judecată și conștient de gândurile și sentimentele noastre, fără a fi prins de ele.

Învățând mintea să fie prezentă, ne învățăm pe noi înșine să trăim mai cu atenție, în prezent, respirând și nu gândind la gânduri și sentimente reactive – ceea ce este foarte util mai ales atunci când ne întâlnim cu circumstanțe provocatoare sau cu situații dificile.

Diferența dintre mindfulness și meditație

Lucrul pe care foarte mulți îl consideră confuz în ceea ce privește atenția este că aceasta nu este o stare de spirit temporară care este prezentă în timpul meditației și apoi dispare pentru tot restul zilei.

Mindfulness-ul este un mod de a trăi în care- atunci când ne amintim – suntem capabili să facem pasul înapoi și să fim în momentul prezent în orice situație. Mindfulness-ul nu elimină stresul sau alte dificultăți, în schimb, devenind conștienți de gândurile și emoțiile care apar din cauza situațiilor provocatoare, avem mai multe opțiuni în modul de a le gestiona în acest moment – și o șansă mai bună de a reacționa calm și empatic atunci când ne confruntăm cu stres sau provocări.

Desigur, aceasta nu înseamnă că nu ne vom supăra niciodată, ci ne permite să fim mai atenți la modul în care dorim să răspundem, fie că este calm și empatic sau poate, ocazional, cu o mânie măsurată.

Meditația este terenul de pregătire pentru învățarea atenției. La început, medităm pentru a ne familiariza cu aici și acum, pentru o perioadă limitată de timp. Cu timpul însă, practicarea regulată a atenției ne ajută să ne dezvoltăm capacitatea de a fi prezenți pe tot parcursul zilei, în fiecare zi.

Cum funcționează meditația mindfulness

Aceasta nu ne schimbă doar mentalitatea și perspectiva, ci poate schimba forma creierului nostru. Studiile generalizate de meditația neuro-imagistică au descoperit că 8 săptămâni de meditație mindfulness ne schimbă creierul, orientându-ne către gânduri și emoții mai pozitive.

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *