10 GREȘELI COMUNE ÎN LEADERSHIP

În acest articol, analizăm 10 dintre cele mai frecvente erori de conducere și management și evidențiem ce puteți face pentru a le evita.

Dacă vă pot fi de folos aceste informații să le aflați de pe pagina mea, mai degrabă decât din propria experiență, vă veți salva de o mulțime de neplăceri.

  1. Nu se oferă feedback

Pentru această situație, vă dau un exemplu :

 Ioana este o reprezentantă de vânzări foarte pricepută, însă are obiceiul de a răspunde la telefon într-un mod neprofesional. Managerul ei este conștient de acest lucru, dar el așteaptă momentul când îi este revizuită performanța pentru a-i spune unde greșește. Din păcate, cu cât se amână acest lucru, mulți clienți se vor pierde datorită acestei situații, care ar putea fi corectată dacă s-ar cunoaște.

Foarte multe studii au fost efectuate în domeniul leadership-ului, iar lipsa unui feedback este cea mai frecventă greșeală pe care o fac liderii. Atunci când nu oferiți feedback prompt oamenilor, îi privați de posibilitatea de a-și îmbunătății performanța.

Pentru a evita această greșeală, învățați cum să oferiți feedback periodic echipei voastre.

Puteți găsi mai multe informații despre acest capitol și pe pagina mea de blog.

  1. Nu vă faceți timp pentru echipă

Când ești lider sau manager, este ușor să fii atât de încărcat de volumul de muncă, încât să nu ai timp disponibil pentru echipa ta.

Da, este corect, sunt proiecte care trebuiesc realizate, finalizate. Dar, oamenii trebuie să fie puși înainte – fără tine disponibil atunci când ei au nevoie de tine, oamenii tăi nu vor ști ce să facă și nu vor avea sprijinul și îndrumările necesare pentru a-și îndeplini obiectivele.

Puteți evita această greșeală acordând timp din programul dvs oamenilor dvs și învățați cui să îi ascutați activ. De asemenea puteți citi mai multe despre ascultarea activă într-un articol de pe pagina mea de blog.

Inteligența emoțională este de asemena un capitol pe care dacă îl dezvoltați, puteți fi mai conștient de echipa dvs și de nevoile lor, pentru a avea timp constant pentru ei, astfel ușa ta va fi mereu deschisă pentru ei, pentru a le oferi ajutorul și sprijinul necesare.

  1. A fi prea libertin – hands off

Să vă mai dau un exemplu : o persoană din echipa ta a finalizat un proiect important. Din păcate, pentru ca nu s-a ținut legătura cu el și nu s-a verificat deloc pe tot parcursul realizării proiectului, persoana a înțeles greșit specificația proiectului. Acum, deja finalizat proiectul, vă confruntați cu faptul că trebuie să explicați această neînțelegere unui client deja supărat și care nu mai dispune de timp pentru refacerea proiectului.

Mulți lideri doresc să evite micro-managementul, însă, a merge la extrema opusă, a fi prea libertini, nici aceasta nu este cea mai bună idee – întotdeauna trebuie să existe un echilibru corect.

  1. A fi prea prietenos

Cei mai mulți dintre noi ne dorim să fim văzuți ca niște lideri sau manageri prietenoși sau abordabili de către echipa noastră. La urma urmei, oamenii lucrează mai fericiți pentru un manager sau lider cu care se înțeleg foarte bine.

Cu toate acestea, sunt momente când va trebui să luați decizii dure cu privire la oamenii din echipă, iar unii vor fi tentați să profite de relația cu dvs dacă sunteți prea prietenoși cu ei.

Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să socializați cu echipa, se poate socializa, însă, trebuie menținut un echilibru corect între a fi prieten și a fi lider/manager. Dacă setați un rând de limite clare, membrii echipei nu vor fi tentați să profite.

  1. Eșecul în stabilirea obiectivelor

Când oamenii din echipa ta nu au obiective clare, ei nu au claritate în ceea ce trebuie să facă. N pot fi productivi dacă nu au idee pentru ce lucrează sau ce înseamnă munca lor.

De asemenea, nu pot acorda prioritate volumului de muncă în mod eficient, ceea ce poate însemna că proiectele și sarcinile sunt finalizate într-o ordine poate greșită.

Cum puteți evita această greșeală ? Învățați să setați obiective SMART pentru echipa dvs. Utilizați o hartă a echipei pentru a specifica unde doriți să se meargă și pentru a detalia resursele care pot fi utilizate.

  1. Motivarea neînțelegerii

Știți cu adevărat ce anume îi motivează pe oamenii din echipa dvs ? Nu este vorba despre bani…

Foarte mulți lideri/manageri fac greșeala de a presupune că echipa lor lucrează doar pentru recompensă monetară.   Totuși,  este puțin probabil ca acesta să fie singurul lucru care îi motivează.

De exemplu, persoanele care doresc un echilibru mai mare de muncă/viață ar putea fi motivate de zile de telecomunicație sau de muncă flexibilă. Alții pot fi motivați de factori precum realizarea, responsabilitatea suplimentară, laudele sau sentimentul de colegialitate.

Dacă doriți să aflați cum să fiți un mai mare motivator al oamenilor din echipă, vă propun un test într-un următor articol, care se numește  Cât de bune sunt abilitățile dvs de motivație ?

  1. Recrutarea grăbită

Atunci când întâmpinați un volum mare de muncă , este important să aveți destui oameni la bord pentru a face față.

Dar ocuparea prea rapidă a unui loc de muncă vacant poate o greșeală foarte mare. Recrutarea grăbită poate duce la recrutarea persoanelor greșite pentru echipa ta : persoane care nu sunt cooperatoare, sunt ineficiente sau neproductive.

De asemenea, s-ar putea să necesite o pregătire suplimentară și să îi încetinească pe alții din echipa ta. Cu persoana greșită, vei pierde timp și resurse valoroase dacă lucrurile nu funcționează și pleacă.

Ce este mai răa, ceilalți membri ai echipei pot fi stresați și frustrați prin faptul că trebuie să îl „care „ pe noul venit.

Puteți evita această greșeală, învățând cum să recrutați eficient și prin faptul că sunteți foarte atent cu oamenii pe care îi aduceți în echipă.

  1. Nu faceți ce nu ați vrea să facă și ceilalți

Dacă efectuați apeluri telefonice în timpul activității de muncă sau a ședințelor sau vorbiți negativ despre oricine din companie, vă așteptați ca ceilalți oameni să nu facă același lucru? Probabil că nu… Ca și lider/manager, trebuie să fiți un model pentru echipa dvs. Acest lucru înseamnă că, dacă cineva trebuie să stea până târziu să finalizeze ceva, atunci trebuie să stați să ajutați. Sau, dacă organizația dvs are o regulă ca nimeni să nu mănânce la biroul său, atunci fiți un exemplu și îndreptați-vă la sala de pauză în fiecare zi pentru prânz.

Același lucru este valabil și pentru atitudinea dvs – dacă sunteți negativ o parte din timp, să nu vă așteptați ca oamenii să nu fie negativi.

Nu uitați, echipa dvs vă urmărește tot timpul.

Dacă doriți să vă modelați comportamentul, începeți cu al vostru. Restul vă vor urma exemplul.

  1. Nu delegați

Unii lideri/manageri nu fac delegări de sarcini, deoarece consideră că nimeni înafară de ei nu pot face acele lucruri.

Acest lucru poate provoca neplăceri uriașe, deoarece produc blocajele de lucru în jurul lor, și ajung să fie prea stresați și clachează.

Delegarea depune mult efort și poate fi greu să ai încredere în echipa ta că poate duce sarcina la bun sfârșit. Dar dacă nu delegați sarcinile, nu veți avea niciodată timp să vă concentrași asupra unei viziuni mai largi, lucru care este în stricta responsabilitate a liderilor/managerilor.

De asemenea, nu veți reuși să vă dezvoltați oamenii, astfel încât ceștia să poată ridica presiunea de pe umerii dvs.

În articolele următoare, pregătim un test și pentru delegare, să vedeți cât de bine știți să delegați.  

  1. Înțelegerea greșită a rolului dvs

Odată ajuns lider/manager, responsabilitățile dvs sunt foarte diferite de cele avute înainte.

Cu toate acestea, este ușor de înțeles că sarcinile sunt altele acum și că trebuie să folosești un set diferit de abilități pentru a fi eficient. Acest lucru duce la faptul că nu faci ceea ce ai fost angajat să faci – să conduci și să gestionezi.

Asigurați-vă că învățați toate abilitățile suplimentare necesare dezvoltării dvs ca și lider/manager, pentru a deveni unul cât se poate de eficient.

Cu toții facem greșeli și există unele pe care le facem în mod special. Acestea includ lipsa feedback-ului bun, faptul că suntem prea buni, că nu delegăm eficient sau că nu ne înțelegem rolul.

Este adevărat că greșind, putem învăța. Dar, să-ți faci timp să înveți cum să recunoști și să eviți greșelile comune te poate ajuta să devii productiv și de succes, și nu în ultimul rând să câștigi respectul echipei tale.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *