CUM SĂ FII AUTENTIC

Nu veți reuși să vă găsiți și să vă dezvoltați sinele autentic peste noapte. Acesta este un proces de descoperire mai degrabă pe tot parcursul vieții.

Pentru a începe, vă putem recomanda următorii pași:

  1. Trăiește după valorile tale

Să trăiești autentic înseamnă că trăiești în conformitate cu valorile și convingerile pe care le ai și că obiectivele pe care le urmărești rezultă din acestea. Primul tău pas este să-ți identifici valorile de bază, iar apoi să te angajezi să trăiești și să lucrezi în funcție de ele. Apoi, trebuie să stabilești obiective personale și de carieră care să se alinieze acestora. Uneori, trebuie să luați o decizie provocatoare din punct de vedere etic, aceasta este atunci când cunoașterea valorilor de bază vă va ajuta să faceți ceea ce trebuie.

  1. Identificați decalajul

Există un decalaj între cine sunteți acum și persoana care credeți că puteți fi? De exemplu, atunci când mergeți la serviciu vă puneți o mască? Poate că ești mai dur cu echipa ta decât ai vrea să fii, pentru că tu crezi că așa trebuie să fii. Poate că adopți o atitudine energizantă, pentru că nu vrei ca alții să creadă că ești plictisitor, pentru că iei o atitudine serioasă față de meseria ta. Sau, poate, că ești plin de idei pe care nu le împărtășești niciodată, pentru că îți este teamă că echipa ta nu le va adopta și aceasta te-ar face să te simți nefericit.
Încercați să identificați aceste lacune, scriind o listă de calități ale persoanei pe care o cunoașteți că puteți deveni și gândiți atent asupra lor. Apoi, alege un cuvânt din listă la care vrei să începi să lucrezi – de exemplu poate dorești să fii puțin mai deschis . Folosiți tehnici de stabilire a obiectivelor personale și lucrați la acestea zilnic. Este mai realist să avem obiective mici și să lucrăm la o singură trăsătură simultan, decât să încercăm să ne transformăm întreaga viață dintr-o singură dată.

        3. Trăiește cu integritate

Este nevoie de curaj pentru a dezvolta și păstra integritatea. Începeți prin a analiza alegerile zilnice pe care le faceți. Adesea veți știi intuitiv care sunt alegerile corecte și greșite : obiectivul dvs este să învățați cum să ascultați acea voce mică – acel sentiment de neliniște – care vă spune că ceva nu este în regulă. Studiază fiecare alegere pe care o faci și întreabă-te care dintre ele te va face să te simți bine în ziua următoare.

Trăirea cu integritate înseamnă, de asemenea, că îți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale, inclusiv pentru greșelile tale. Rămâneți la alegerile pe care le faceți și lucrați neobosit pentru a remedia orice deficiențe.

      4. Comunică onest

Comunicarea onestă presupune a spune ce vrei să spui, respectând în același timp nevoile și sentimentele celuilalt. Acest lucru necesită inteligență emoțională și bune abilități de comunicare.

Comunicarea sinceră înseamnă, de asemenea, să-ți păstrezi promisiunile – dacă îți dai cuvântul cuiva, atunci tratează-l ca pe o legătură. Nu face niciodată o promisiune pe care nu o poți ține.

       5. Nu faceți ipoteze

Este ușor să parcurgeți viața făcând presupuneri despre ceilalți. În cazul în care judecata nu este strict necesară, încercați tot posibilul să vă suspendați hotărârile.

S-ar putea să descoperiți că, pe măsură ce faceți un efort pentru a fi cu mintea deschisă cu ceilalți, ei vor extinde aceeași amabilitate și pentru dvs..

       6. Dezvoltați încrederea în sine

Autenticitatea necesită forța caracterului, mai ales atunci când alții te presează să acționezi într-un mod în care știi că este greșit. Acesta este motivul pentru care ar trebui să lucrați la construirea încrederii în  sine. Un puternic simț al sinelui și asertivitatea necesară pentru a vă pune bazele, vă vor ajuta să treceți prin situații provocatoare.

       7.Gestionează emoțiile

Când trăiești autentic, ai în vedere nevoile celorlalți și faci tot posibilul pentru a le trata cu amabilitate și respect. În situații stresante, asta înseamnă să știi să-ți controlezi emoțiile.

Aceasta este o parte importantă a trăirii autentice, deoarece arată că ai forța interioară și respect pentru cei din jurul tău și este o abilitate demnă de dezvoltat, deoarece îți va servi bine în toate aspectele vieții și carierei tale.

Puncte cheie

Autenticitatea îți trăiește viața în funcție de nevoile și valorile tale, mai degrabă decât cele pe care societatea, prietenii și familia le așteaptă de la tine.

A trăi autentic îți oferă mai multe beneficii, inclusiv respectul celorlalți, capacitatea de a-ți realiza adevăratul potențial, fericirea și bunăstarea.

Dezvoltarea autenticității este o călătorie de-a lungul vieții. Pentru a începe, faceți următorii pași :

  • Identificați-vă valorile
  • Identificați cine doriți să fiți
  • Trăiți cu integritate
  • Comunicați sincer
  • Nu faceți presupuneri
  • Dezvoltați încrederea în sine
  • Gestionați emoțiile
  • Bucurați-vă de a trăi autentic.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *