TOP 10 ABILITĂȚI ALE UNUI LIDER

Dacă aspirați să deveniți lider sau, mai mult, să deveniți un lider eficient, am analizat aceste 10 abilități care trebuiesc dezvoltate pentru a ajunge ceea ce vă doriți.

Așadar :

Primele 4 abilități sunt personale, sunt despre atitudinea asupra noastră și felul în care ne comportăm la nivel personal, mai pe scurt, acestea reprezintă sistemul nostru de credință.

 1. Atitudine pozitivă și încredere în sine

Conducerea începe cu tine însuți. Dacă tu nu ai încredere în tine, nu te poți aștepta ca alții să aibă.

Să ai încredere în tine înseamnă să ai încredere că știi ce să faci pentru a duce la bun sfârșit ceea ce ai început, inclusiv prin intermediul celorlalți.

Atitudine pozitivă și gândire pozitivă – obiceiuri de gândire pozitivă

 • Meditația – Oamenii care meditează în fiecare zi arată mai multă gândire pozitivă decât cei care nu fac acest lucru.
 • Scrierea – Încercați să scrieți un blog cu accent pe experiențe pozitive sau să țineți un jurnal.
 • Joaca – Este important să îți faci timp să te și distrezi.
 1. Motivație personală

Liderii cei mai buni au o auto-motivație bine dezvoltată:

 • Conducere personală de atins, dorința de a îmbunătăți sau de a împlini anumite standarde;
 • Angajament pentru obiective personale sau organizaționale;
 • Inițiativă, pe care a definit-o drept pregătirea de a acționa asupra oportunităților
 • Optimismul, capacitatea de a continua și de a urmări obiective în fața unor neplăceri.
 1. Integritate și onestitate

Al treilea domeniu al abilităților personale de leadership este acela de a acționa cu integritate. Integritatea face parte din inteligența emoțională și cuprinde încredere, conștiinciozitate și fiabilitate.

Cei care acționează cu integritate, acționează în conformitate cu principii morale puternice. Când își asumă un angajament, se țin de el. Se pot baza pe ei pentru a-și ține cuvântul și sunt conștienți pentru îndeplinirea promisiunilor.

 1. Flexibilitate

Schimbarea este o constantă în viața organizațională. Liderii buni trebuie să o accepte ca și dată, și să poată gestiona schimbarea pe o bază personală.

Cheia pentru a putea face acest lucru este să puteți accepta mai ușor incertitudinea.

O abordare posibilă în acest sens este rugăciunea de seninătate : solicitarea seninătății să accepte lucrurile pe care nu le putem schimba, curajul de a le schimba pe cele pe care le putem și înțelepciunea de a cunoaște diferența.  

Liderii buni trebuie să poată ajuta organizația și echipa lor pentru a se pregăti pentru schimbările ce vor avea loc. Aceștia trebuie să fie calificați în crearea și comunicarea unei viziuni personale clare și să conducă la schimbările necesare la nivel de organizație.

Următoarele 3 domenii de competențe vizează lucrul cu alți oameni.

   5. Abilități de comunicare

Liderii trebuie să fie capabili să-și comunice ideile cu ceilalți. Toate celelalte aspecte ale conducerii se bazează pe aceasta.

Așadar, aceștia trebuie să fie vorbitori extrem de eficienți, dar să fie și ascultători și să interpreteze limbajul corporal și alte comunicări non-verbale, deoarece de multe ori ceea ce nu se spune este cel puțin la fel de important precum cuvintele alese în comunicarea verbală.

   6. Abilități de motivație

Liderii buni sunt capabili să își păstreze echipele și în momente bune și rele, datorită abilităților puternice de motivare.

Înțeleg exact ceea ce îi motivează pe cei din echipa lor – ceea ce îi face să lucreze în fiecare zi și îi ține la birou – și folosesc aceste cunoștințe pentru a-i menține pe toți.

Ei fac tot posibilul pentru o oferi o muncă interesantă și provocatoare, cu obiective întinse, dar realizabile pentru fiecare persoană.

Aceasta nu este o sarcină ușoară și este probabil una dintre provocările majore ale oricărui lider. De asemenea, este atât de important să fii capabil să rămâi auto-motivat.

   7. Abilități de delegare

Ca lider, trebuie să poți delega munca în mod eficient, deoarece nu poți face totul de unul singur.

A fi capabil de a delega munca în mod eficient este un proces greu. Înseamnă să fii capabil să te asiguri că atât tu, cât și persoana căreia i-ai delegat sunteți mulțumiți de controlul pe care îl dețineți fiecare asupra muncii și că munca este finalizată.

Multor lideri și manageri le este frică să delege și să aibă încredere în ceilalți.

O bună cunoaștere a echipei vă poate ajuta cu delegarea, la fel ca și cu conștientizarea de sine și înțelegerea cât de mult control doriți. Poate cel mai mult, trebuie să puteți comunica eficient, astfel încât echipa ta să înțeleagă complet procesul de delegare.

Ultimele 3 competențe vizează abilități tehnice și de realizare în anumite domenii.

     8. Abilități de soluționare a problemelor și luare a deciziilor

Conducerea se referă la luarea deciziilor corecte, nu a celor ușoare . Theresa May

Abilitățile de luare a deciziilor și de rezolvare a problemelor nu sunt importante doar pentru lideri, dar și pentru majoritatea dintre noi, de la o zi la alta și de la an la an. Cu toții întâlnim o varietate de probleme și decizii care trebuie luate în mod regulat și dezvoltăm abilitățile de a le gestiona încă din copilărie.

Unii oameni, cu toate acestea, sunt incontestabil mai buni la aceste abilități decât alții. O modalitate de a le aborda, mai ales dacă ai tendința de lupta cu ceste abilități, este să folosești un cadru structurat. Acest lucru vă va ghida în timpul procesului și este binecunoscut faptul că descompunerea problemelor în pași mici ajută la gestionarea acestora.

   9. Abilități de gândire strategică

Gândirea strategică este adesea zona de care noii lideri se tem cel mai mult deoarece nu este un domeniu în care este ușor să câștigi experiență înainte de a ocupa un post de conducere. Cu toate acestea, privit pur și simplu, este o simplă problem de a afla unde te găsești, unde vrei să fii și cum să ajungi de la unul la altul. Împreună cu planificarea acțiunilor, plus un bun obicei de a examina deciziile în funcție de obiectivele strategice, acest lucru ar trebui să vă stabilească bine calea spre succes în acest domeniu.

    10. Inovații și abilități de gândire creativă.

Abilitățile de inovare i gândire creativă nu pot fi cele mai evidente abilități de conducere. Cu toate acestea, a fi capabil să renunți la banda de alergare și să cauți noi modalități de a face ceva este una dintre cele mai importante aspecte ale conducerii.

Gândirea creativă înseamnă a gândi în diferite moduri, a genera idei noi. Cheia cu multe tehnici de gândire creativă este să vină cu multe idei în mod continuu. Majoritatea vor fi aruncate, dar una sau două pot fi păstrate și folosite la maxim. Inovația înseamnă a fi capabil să generezi idei noi, dar și să le pui în practică zilnic.

Cu toții cunoaștem oameni cu o mulțime de idei care nu fac niciodată nimic, cu excepția faptului că vorbesc despre ele.  Aceasta nu este inovație, inovația necesită practică, adaptabilitate și disponibilitate de a experimenta și de a eșua dacă este necesar.

 

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *