10 PAȘI PENTRU A DEPĂȘI ANXIETATEA SOCIALĂ

Anxietatea socială împiedică oamenii  să-și exprime ideile și personalitatea de frica de a nu fi judecați sau respinși. Drept urmare, oamenii anxioși și timizi social se simt adesea neînțeleși.

Pentru a depăși anxietatea socială și a dezvolta încredere, încercați următorii 10 pași :

  1. Mențineți limbajul confidențial al corpului

Limbajul corporal semnalează persoanelor din jurul tău exact ceea ce simți. De obicei, oamenii se mișcă în mod inconștient în moduri care reflectă starea lor mentală. Cu toate acestea, puteți utiliza, de asemenea,  intenționat limbajul corpului încrezător pentru a vă simți mai încrezător. În mod normal, corpul dvs produce neurotransmițători și hormoni care te fac să te simți exact așa cum crezi că ar trebui să te simți.

De exemplu, dacă trăiți într-un mediu stresant și sunteți îngrijorați în mod constant, oamenii vă vor ataca  psihic , atunci corpul dvs produce cantități mari de cortizol, adrenalină și alți hormoni care vă pregătesc pentru luptă sau pentru răspunsul la atac J. În doze mici, acest lucru este foarte sănătos. Cu toate acestea, dacă sunteți stresat în mod constant, este foarte nesănătos.

Chiar și  atunci când persoanele anxioase din punct de vedere social nu trăiesc într-un mediu obiectiv stresant, totuși experimentează același răspuns la stres, deoarece percep că au nevoie. Limbajul lor corporal va reflecta afeastă interpretare și sentimentele lor interioare. Ei vor încerca să ocupe mai puțin spațiu, pentru a deveni invizibili,vor evita contactul cu ochii și vor vorbi repede de frică să nu fie întrerupți.

Cu toate acestea, persoanele încrezătoare din punct de vedere social nu se simt în pericol. Se simt în siguranță. Corpul lor reflectă acest lucru în substanțele chimice pe care le produc și cu posturile pe care o persoană încrezătoare le simte confortabile.

Un anumit limbaj corporal este mai probabil să fie asociat cu încrederea. Presupunând aceste poziții și modalități de mișcare, declanșați răspunsuri în corp care nu pot fi  activate decât atunci vă percepeți mediul ca fiind sigur.

 Stând în picioare și cu o postură bună, mișcaări lente, ridicând mâinile deasupra capului și alte posturi încrezătoare, prezintă cortizonul inferior, hormonul stresului. De asemena, mișcările cresc producția altor neurotransmițători, cum ar fi dopamina și serotonina, care sunt de obicei asociați cu senzația de bine. Practicând un limbaj corporal încrezător, vă deschideți mintea către posibilitatea de a depăși de fapt anxietatea socială și de a-ți dezvolta încrederea.

Desigur, fixarea limbajului tău corporal este doar primul pas.

  1. Socializează mai mult.

Dacă doriți să dezvoltați orice abilitate, trebuie să o practicați.

Încercați să găsiți câteva evenimente sociale în zona dvs și, dacă puteți, mergeți singuri. Este foarte cunoscut faptul că oamenii timizi tind să se lipească de un prieten de fiecare dată când ies, dar acest lucru nu face decât să vă împiedice progresul și să vă cpnsolideze teama de a socializa singur. În timpul eforturilor dvs de a acumula experiență socială, puteți, de asemenea, să vă exersați limbajul corpului încrezător. Mențineți un contact ocular bun, stați în picioare, nu vorbiți prea repede, nu uitați să respirați lent și profund dacă vă simțiți putin stresat.

Când socilizați, încercați să nu aveți un scop în minte, cum ar fi să vă faceți un prieten nou, să obțineți o întalnire sau să găsiți oameni care vă vor oferi reacții prietenoase. Nu depinde de rezultatele externe pentru a vă putea simți bine cu dvs . În schimb, fiți fericiți că vă îmbunătățiți abilitățile sociale și încrederea.

Acest lucru se datorează  faptului că atunci când vă concentrați pe obținere unui anumit rezultat, cum ar fi găsirea persoanelor care zâmbesc atunci când începeți o conversație, atunci vă poate face cu adevărat nervos când descoperiți oameni care nu zâmbesc imediat.

Bucurați-vă de experiență. Când plecați acasă, atunci puteți lua un moment pentru a reflecta asupra experienței dvs.

  1. Țineți o evidență a interacțiunilor

Nu trebuie să notați fiecare interacțiune, desigur. Dar țineți o evidență a momentelor în care ați avut ocazia să evitați o interacțiune, dar în schimb v-ați confruntat cu frica și ați luat măsuri.

Aceasta va fi o amintire utilă a progreselor pe care le realizați pentru a depăși anxietatea socială și a construi încredere. Nici nu trebuie să investești mult timp pentru a face acest lucru. În fiecare zi, după ce vii de la evenimetul tău social durează poate 10 minute pentru a-ți scrie gândurile despre una sau două interacțiuni.

  1. Ieșiți din zona de confort

Scrieți o listă cu toate persoanele și situațiile sociale care vă intimidează. Unele dintre acestea ar putea include solicitarea de favoruri prietenilor sau străinilor, sau vorbirea cu persoane despre care credeți că au un statul mai mare decât dvs. Clasificați aceste temeri de la cea mai mare la cea mai mică temere. Acum, începeți să le confruntați . Începeți cu cele mai ușor de confruntat și lucrați tot mai sus. La început, este posibil să considerați că nu aveți sufucient curaj pentru a face față situațiilor înfricoșătoare de pe lista dvs. Cu toate  acestea, credința se poate schimba cu ușurință odată cu experiența.

  1. Încadrează greșelile ca oportunități de învățare pozitive

Unii oameni se tem să facă cel mai mic pas in afara zonei de confort, deaorece le este frică să nu greșească sau să se jeneze. Vor să rămână în zona lor sigură, indiferent cât de mult le limitează oportunitățile în viață.

Daca vreuna din interacțiunile dvs vă poate părea penibilă, nu o considerați ca și un eșec. În schimb, vedeți greșelile ca și oportunități de învățare. Bucurați-vă și de greșeli, deoarece vă arată cum vă puteți îmbunătății data viitoare. Stima de sine  și încrederea dvs se vor dezvolta treptat cu mai multă experiență socială.

 

  1. Petreceți timp cu prietenii încrezători

  Vorbitorul motivațional Jim Rohn este foarte cunoscut pentru că a spus : Sunteți media celor cinci oameni cu care petreceți cel mai mult timp.

În general, acest lucru este adesea adevărat. Dacă petreci timp cu oameni încrezători sau cel pușin oameni care lucrează la îmbunătățirea încrederii lor, atunci ei te vor influența și te vor încuraja să-ți dezvolți abilitățile sociale.

Petreceți timp cu oameni care au trăsături pe care le admirați.

  1. Meditați

Meditația este o metodă frecvent utilizată pentru tratarea afecțiunilor legate de anxietate. Vă ajută să vă antrenați pentru a exersa relaxarea în situații inducătoare de anxietate. Pentru început, găsește o locație confortabilă și liniștită. Stai jos și închide ochii. Acordați atenție respirației dvs fără să încercați să o controlați.

Este normal ca mintea să rătăcească pe timpul meditației. Nu încercați să vă controlați gândurile și nu vă simțiși rău în a vă distrage. Doar permiteți gândurilor să vină și să plece și apoi să vă întoarceți atenția asupra respirației. Dup- câteva minute, imaginați-vă unul din scenariile sociale care vă declanșează anxietatea socială. Imaginați-vă cum vă veți simți îm această situație. Nu luptați cu aceste sentimente. Reamintiți-vă să le acceptați și înfruntați-vă frica în loc să fugiți.

  1. Socializează cu toată lumea

Socializând cu tostă lumea, te deschizi la mai multe oportunități pentru a-ți depăși anxietatea socială și a-ți dezvolta încrederea.

În loc să vorbești doar cu persoanele pe care le simți că îți pot oferi valoare, vorbește cu oricine : persoane în vârstă, angajații de la magazinul alimentar, sau oricine simți că se afla în afara sferei tale de interes social. Când vorbești cu acești oameni, ai mai puține șanse să ai un fel de rezultat ideal sau motiv ulterior. Atunci când interacționezi cu oameni cu un fel de obiectiv în minte, poate pune presiune asupra ta pentru a reuși. Dar când ești mai puțin preocupat de rezultatul interacțiunii și doa te bucuri de moemnt, este mult mai distractiv pentru toți cei implicați.

  1. Faceți planuri și invitați oameni

Odată ce începeți să vă confruntați cu temerile, să vorbiți cu toată lumea și să petreceți timp cu noi prieteni încrezători, sunteți gata să planificați anumite evenimente. Persoanele încrezătoare din punct de vedere social nu stau doar să aștepte invitații, ci invită activ oamenii.

Gndește-te la unele activități de care te-ai bucura alături de un grup de prieteni. S-ar putea să joace împreună un sport sau să iei o masă împreună, de exemplu. Acest lucru vă va ajuta să începeți să luați un rol de lider în situații sociale, iar oamenii vor începe să aștepte cu nerăbdare evenimetele pe care le planificați.

 

      10. Exersați distracția de sine

Când sunteți îngrijorați în mod constant de respingere, poate preveni autoexprimarea. În loc să împărtășești opiniile tale reale sau simțul umorului, s-ar puteasă fii confortabil doar să împărtășești declarații pe care crezi că majoritatea oamenilor le pot accepta. Este posibil să observați că oamenii plini de umor sunt adesea destul de încrezători. Nu filtrează în permanență tot ce spun. În schimb se gândesc la ceva amuzant și le iese imediat din gură. Adevărul este că toată lumea are acest filtru. Chiar și cei mai încrezători știu că unele lucruri sunt cel mai bine nespuse. Aceasta este doar politețe. Dar oamenii anxioși social au un filtru prea sensibil. Ei se retrag prea mult de frica respingerii.

Acum, când depășiți anxietatea socială și petreceți timp cu prieteni mai încrezători, puteți reajusta ivelul de sensibilitate al filtrului respectiv. Este timpul să începeți în sfârșit să vp amuzați și să spuneți exact ce doriți să spuneți, fără să vă preocupați prea multde ceea ce vor crede ceilalți.

Cu practica, te vei exprima mai încrezător în orice situație. Combinând experiența socială, meditația și distracția de sine, îți poți îmbunătății în mod dramatic încrederea în sine.

 

 

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *