ÎMPUTERNICIREA PERSONALĂ

Împuternicirea personală înseamnă preluarea controlului asupra vieții. Este vorba de ceva mai mult decât să te simți capabil să faci acest lucru, deși acesta este un element important. Adevărata abilitate personală necesită să-ți stabilești obiective semnificative pentru a identifica ceea ce îți dorești de la viață și apoi să acționezi pentru a atinge acele obiective și să ai mai mult impact asupra celor din jurul tău.

Oamenii care nu sunt împuterniciți tind să piardă controlul asupra a ceea ce fac. Ei le permit celorlalți să ia decizii pentru ei – soț, partener,copii, manager … Adesea le lipsește încrederea de sine și în deciziile lor și, prin urmare, se bazează pe ceilalți.

Cu toate acestea, acest tip de comportament poate fi schimbat și rupt prin creșterea conștiinței de sine și apoi încrederii în sine.

Ce este Împuternicirea personală?

La nivel de bază, termenul de „împuternicire” înseamnă pur și simplu a deveni puternic.

Prin urmare, înseamnă a prelua controlul asupra propriei vieți și a nu permite altor persoane să o controleze pentru tine.

„Nimeni nu te poate face să te simți inferior fără consimțământul tău.” Eleanor Roosevelt

Acest lucru sună simplu, dar , în practică, preluarea controlului poate fi un proces complicat.Trebuie să vă dezvoltați conștiința de sine, pentru a vă înțelege punctele forte și punctele slabe. De asemenea, aveți nevoie de conștientizarea și înțelegerea obiectivelor dvs și modul în care acestea diferă de poziția dvs actuală. Atingerea obiectivelor poate însemna să vă schimbați comportamente, și chiar valori și cele mai profunde convingeri poate.

Împuternicire personală sau dezvoltare personală?

Aceste doua aspecte sunt foarte strâns conectate. Pentru a deveni împuternicit, este posibil să fie nevoie să vă dezvoltați personal, iar împuternicirea vă poate încuraja să vă dezvoltați în continuare.

Dezvoltarea abilității de împuternicire personală implică, de obicei, efectuarea unor schimbări fundamentale în viață, ceea ce nu este deloc un proces ușor. Gradul de schimbare necesar diferă de la persoană la persoană, în funcție de punctul de plecare individual.

Dezvoltarea abilității de împuternicire personală

Există un proces în șase etape pentru dezvoltarea împuternicirii personale.

Poate fi folosit în general pentru a vă privi viața în ansamblu, fie ca o modalitate de a vă ajuta să abordați o singură problemă.

Așadar, cei șase pași :

  1. Identificați un obiectiv care este axat pe putere.

Acesta ar putea fi de exemplu, creșterea influenței asupra colegilor sau influențarea alegerii destinației de vacanță.

  1. Crește-ți cunoștințele.

Acest pas este despre a înțelege mai multe despre subiect și situație. De exemplu, dacă doriți să aveți mai multă influență asupra colegilor, trebuie să înțelegeți politica din organizație. Pentru a influența opțiunile de vacanță ale familiei tale, trebuie să știi ce dorește fiecare persoană și cine are cea mai mare influență în acest moment.

  1. Crește-ți auto-eficacitatea sau credința că poți obține.

Înainte de a lua măsuri, trebuie să credeți că puteți realiza. Faptul că știți că aveți informațiile necesare, vă poate ajuta. Înțelegerea punctelor tale forte și a punctelor slabe vă va ajuta, de asemenea, în realizarea obiectivelor.

  1. Crește-ți abilitățile și competența

Este posibil să fie nevoie să vă îmbunătățiți abilitățile pentru a putea influența mai bine mai departe. Cu toate acestea, pe măsură ce începi să vorbești mai mult cu oamenii și să îi influențezi, vei învăța rapid ce funcționează și, prin urmare, îți vei dezvolta abilitățile.

  1. Luați măsuri și continuați să luați măsuri

Împuternicirea personală înseamnă să nu fii respins de prima problemă pe care o întâlnim, ci să avem rezistența de a continua și să căutăm alte modalități de a ne atinge obiectivele.

  1. Evaluează-ți impactul

Împuternicirea înseamnă schimbarea impactului pe care îl aveți asupra celorlalți și asupra evenimentelor. Prin urmare, este important să vă evaluați impactul.

La început, este posibil să nu observați multe schimbări, dar chiar și cele mai mici schimbări contează pentru succes.

Majoritatea oamenilor își asumă doar sarcini pe care sunt capabili să le îndeplinească și depun eforturi mari pentru a depăși lipsa de încredere în propriile abilități. Îmbunătățirea încrederii și crearea stimei de sine pot fi, prin urmare, modalități importante de creștere a abilității personale.

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *