GÂNDIREA POZITIVĂ

Gândirea pozitivă este ideea că îți poți schimba viața gândindu-te pozitiv despre lucruri .

Această idee poate suna puțin moale, ceea ce poate fi o problemă pentru mulți oameni care recunosc că doar gândirea bună nu va schimba lumea și, prin urmare, aruncă întreaga idee.

Cu toate acestea, cercetările arată că gândirea pozitivă are într-adevăr o bază științifică. Nu puteți schimba modul în care o percepeți și un reacționați la ea. Și asta poate schimba modul în care te simți față de tine și de ceilalți, ceea ce la rândul său poate avea un efect imens asupra stării tale de bine.

Câteva sfaturi rapide pentru a permite gândirea pozitivă

  • Câștigă controlul asupra ta – să nu fii critic față de ceilalți. În timp ce poate fi util să vă încredințați preocupările cuiva în care aveți încredere, spunând lumii este altceva. Fii bun cu tine. Faceți o listă cu calitățile voastre bune și credeți-le, credeți în voi înșivă.
  • Nu te plânge – fiind negativ, vă puteți izola de ceilalți și vă puteți opri de la soluții pozitive la probleme.
  • Învață să te relaxezi – permiteți timp pentru tine în fiecare zi, chiar dacă sunt doar câteva minute, este important să te relaxezi și să te detașezi.
  • Îmbunătățește-ți moralul – tratează-te din când în când, mai ales dacă ați depășit o problemă sau ați realizat ceva .
  • Felicită-te pentru o muncă / sarcină bine făcută și poate spune-i unui prieten. Lauda justificată este un impuls bun pentru moral.
  • Învață să canalizezi nervii și tensiunea în mod pozitiv – când ești nervos, adrenalina este pompată în corp și te simți agitat . Această energie suplimentară poate fi utilizată pentru a avea un efect bun, permițându-vă să comunicați cu mai mult entuziasm și intensitate.
  • Învață să fii asertiv – susține ceea ce crezi și nu te lăsa presat de alții.

Efectul gândirii negative

Pentru a înțelege efectul gândirii pozitive, este util să ne gândim mai întâi la gândirea negativă.

Majoritatea emoțiilor negative, cum ar fi frica sau furia, sunt concepute pentru a ajut la supraviețuire. Ele ne determină să luăm măsuri rapide și eficiente pentru a ne salva de orice ne amenință. Aceasta înseamnă că, de asemenea, ne împiedică să fim distrași de alte lucruri din jurul nostru. Până acum, bine, în termeni de supraviețuire. Dacă un urs stă în fața ta, nu vrei să te oprești să culegi flori.

Dar gândirea negativă nu este atât de mare în termeni moderni. Dacă aveți multe de făcut și sunteți îngrijorat că nu veți duce la bun sfârșit, ultimul lucru de care aveți nevoie este ca mintea dvs, creierul , să se închidă și să se concentreze pe cât de lungă este to do list-ul dvs.

Gândirea negativă este un obicei, ceva ce îți poți antrena creierul pentru a evita. Acest tip de gândire, în mod constant, te poate face să fii mult mai probabil stresat și poate duce la probleme mai grave, cum ar fi depresia.

Puterea gândirii pozitive

Barbara Fredrickson, cercetătoare la Universitatea din California de Nord, a efectuat un experiment clasic cu cinci grupuri de oameni, unde a arătat fiecărui grup imagini menite să provoace un răspuns emoțional diferit.

Grupul 1 a văzut imagini concepute pentru a declanșa sentimente de bucurie, imaginile grupului 2 au fost selectate pentru a simți mulțumire, grupul 3 a văzut imagini neutre, grupul 4 a văzut imagini care să inspire frică, și grupul 5 a văzut o serie de imagini menite să-i enerveze.

Fiecare grup a fost apoi solicitat să scrie ce acțiuni vor întreprinde într-o situație care a creat sentimente similare. Grupurile 4 și 5 au notat mai puține acțiuni decât celelalte grupuri. Grupurile 1 și 2 au notat cele mai multe acțiuni. Cu alte cuvinte, a simți emoții pozitive te ajută să identifici mai multe posibilități și opțiuni în viața ta.

Dar ceea ce se pare a fi și mai interesant este faptul că aceste posibilități și opțiuni suplimentare par să se transpună în acțiune. Oamenii care gândesc pozitiv sunt mai susceptibili să facă lucruri pentru a oferi aceste opțiuni. Construiesc noi abilități și le dezvoltă pe cele existente, astfel încât s aibă cu adevărat mai multe opțiuni în viață.

Gândirea pozitivă în practică – efectul Placebo

Studiile de înaltă calitate pentru noile medicamente și terapii compară un grup de tratament, care primește noul tratament, cu un grup de control, care nu primește tratamentul. Dar, ca regulă generală, acest grup de control nu doar nu primește niciun tratament, ei primesc în schimb un Placebo, adică un înlocuitor de tratament care arată ca adevăratul lucru, dar nu are efect fizic. Exemple de Placebo sunt și pastilele de zahăr sau apă aromată în loc de comprimate sau medicamente autentice.

De ce primesc un Placebo ?

Din cauza gândirii pozitive…. Efectul Placebo este un fenomen bine documentat în medicină, în care cei care consideră că li se administrează un tratament nou și eficient sunt mai susceptibili să se recupereze decât cei care știu că tratamentul lor nu este nimic nou.

Efectul Placebo poate suna extraordinar, dar a fost observat din nou în timp în studiile clinice.

O atitudine pozitivă nu va vindeca cancerul în sine. Însă gândirea pozitivă vă va facilita administrarea vieții, va reduce stresul și vă va ajuta, de asemenea, să vă îngrijiți mai bine.

Iar acele lucruri sunt importante pentru a vă ajuta să vă recuperați de boli grave.

AVERTIZARE! Nu o forțați

Gândirea pozitivă este bună. Dar nu ar trebui să încercați să o utilizați pentru a bloca tot ceea ce se întâmplă în viața voastră. Uneori se întâmplă lucruri neplăcute și te vei simți foarte jos. Nu este bine să ne prefacem că suntem bine, deoarece gândirea pozitivă forțată poate fi contraproductivă.

Ceea ce trebuie să evitați este scenariul în curs de dezvoltare a dezastrelor, banda mea : viața mea este un dezastru total, care se joacă în capul tău… Cel mai bun mod de a face asta este NU de a spune că viața dvs este perfectă. În schimb, trebuie să recunoști ceea ce nu a mers, dar să-l stabilești în context.

De exemplu:

 Da, am o zi proastă, dar mâine dimineață va fi mai bine. Voi merge acasă acum și mă voi putea gândi la o soluție a problemei dimineață, când voi mai puțin obosit.

Tamar Chamsky, psiholog clinic, numește acest procedeu gândire posibilă, iar cercetările sugerează că este cea mai bună modalitate de a vă recupera din evenimentele dificile.

Dezvoltarea de obiceiuri de gândire pozitivă

Dacă sunteți de părere că gândirea pozitivă este de a fi fericit, este mult mai ușor să descoperiți ceea ce ar trebui să faceți pentru a dezvolta obiceiuri bazate pe aceasta.

De exemplu, ce îți place să faci? Și cu cine îți place să petreci timpul? Cercetările arată că există trei moduri foarte bune de a dezvolta abilități de gândire pozitive:

  1. Meditația

Oamenii care meditează în fiecare zi arată mai multă gândire pozitivă decât cei care nu fac acest lucru. Meditația este cea care provoacă gândirea pozitivă sau doar ai timp să gândești? Este greu de spus, dar este greu de discutat și cu știința. Oamenii care meditează tind să manifeste mai multă atenție sau capacitate de a trăi în prezent, care este, se asemenea, asociată cu gândirea pozitivă.

  1. Scrierea

Un grup de studenți a fost rugat să scrie despre o experiență intens pozitivă în fiecare zi, timp de trei zile. În mod uimitor, au avut ulterior dispoziții mai bune și o sănătate fizică mai bună, iar efectul a durat destul de mult timp. Acesta este un lucru destul de ușor de făcut : puteți, de exemplu, să scrieți un blog cu accent pe experiențe pozitive sau să țineți un jurnal.

  1. Joaca

Este important să îți faci timp să te și distrezi. Uneori, este posibil să fie nevoie să introduci acest aspect în program, pentru a te forța să și faci acest lucru, fie că te întâlnești cu un prieten la o cafea, fie că mergi la plimbare.

Un cerc vicios

Oamenii fericiți , cei cu o perspectivă pozitivă asupra vieții, nu sunt doar fericiți, dar par să și obțină mai multe de la viață.

În timp ce succesul te poate duce la fericire, există foarte puține întrebări legate de faptul că și fericirea duce la succes.

Găsirea timpului pentru a fi pozitiv în ceea ce privește viața ta și a face lucrurile care te fac să simți emoții pozitive precum fericirea, este vitală pentru a te ajuta să dezvolți abilități ți să crești ca persoană.

 

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *