DIVERSITATE ÎN LEADERSHIP

„Avem nevoie de diversitate de gândire în lume pentru a face față noilor provocări.” -Tim Berners-Lee

Să te înconjuri de profesioniști similari este foarte ușor. Cu toate acestea, diversitatea de încredere dezvoltă un lider mai bun și o organizație ai puternică.

Se discută des despre construirea unei echipe de conducere diverse, însă foarte rar se și realizează. De obicei recrutezi sau angajezi oameni care sunt ca tine. În timpul interviului, vă concentrați cu candidatul, deoarece acesta reflectă imaginea dvs în oglindă, lucru care vă face plăcere, așadar, angajați oameni ca dvs.

Putem rupe această matriță creând un profil pentru fiecare poziție din cadrul organizației. Indiferent de personalitatea actuală de conducere, recrutați pe cineva a cărui set de abilități se potrivește cu descrierea postului pentru a avea succes în acea anumită poziție. Potriviți personalitatea persoanei cu rolul, nu cu conducerea.

Pentru a găsi ei mai potriviți membri ai echipei, este necesar să alocați o cantitate foarte mare de timp procesului de planificare a muncii.Planificați-vă foarte mult și luați mult timp pentru a angaja corect. Angajarea corectă și obținerea unui personal sau membru este esențială deoarece este nevoie de o mulțime de resurse finite pentru a găsi un individ de calitate.

Niciodată nu te liniștești. Nu angajezi în afara parametrilor pe care i-ai construit niciodată. Nu puneți niciodată pe cineva într-o poziție dacă nu ați definit deja rolul. Nu creați o poziție pentru cineva. Organizațiile fac deja  acest lucru din nou și din nou datorită loialității. Este greșit și de foarte multe ori elimină diversitatea.

Pentru a îmbunătății diversitatea în leadership este nevoie să :

Gandește diferit

Analizează strategic unde se afla organizația în mod regulat

Evaluează capacitatea actuală a conducerii și adresează întrebări dificile pe plan intern.

Ca și proprietar sau lider de companie mică sau mijlocie, înconjoară-te de oameni cu opinii diferite. Practicând filozofia de bun ascultător, puteți  asculta diferite puncte de vedere. Când asculți activ, poți descoperi că, în timp ce perspectivele lor sunt diferite, nu se contrazic, sunt respectuoși.

Un lider creează o atmosferă de respect profund atunci când ascultă activ alte perspective.

Aceasta nu înseamnă că nu vor fi provocări atunci când construiești sau conduci o echipă diversă. Conducerea organizației trebuie să fie pregătită pentru provocări și dispusă să înfrunte conversații foarte dure. Implementarea unei echipe de conducere diversă înseamnă că un proprietar de afacere trebuie să fie în regulă cu cineva care ar putea să le spună că ar putea face lucrurile mai bine.

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *