CUM NE PĂSTRĂM MINTEA SĂNĂTOASĂ

Uneori se pare că suntem prinși în mijlocul unei epidemii de sănătate a minții. Există mari niveluri de depresie, anxietate și alte boli de natură mintală, în special în rândul tinerilor. Marea întrebare este este dacă putem face ceva pentru a evita aceste situații.

Cunoaștem cu toții importanța consumului a cinci mese  sau cinci porții de fructe sau legume în fiecare zi pentru a ne menține sănătoși fizic. Deși știința din spatele numărului de mese poate fi pusă sub semnu întrebării, importanța unei mâncări bune pentru a ne menține sănătoși nu are nicio îndoială.

 Dar cum rămâne cu mintea? Există lucruri pe care ar trebui să le facem sau nu ar trebui să le facem, pentru a ne menține sănătatea ?

Nimeni nu spune că este posibil să evităm cu toții situațiile de sănătate mintală. Cu toate acestea, mulți oameni de știință spun că există lucruri care totuși pot fi făcute pentru a ne menține o minte sănătoasă.

Sound mind, Sound Body

Există o anumită cantitate de adevăr în spatele etichetei latine „mens sana in corpore sano”  sau „o minte sănătoasă într-un corp sonor „.

Nu există nicio îndoială că persoanele care suferă de probleme cu sănătatea lor fizică, suferă adesea și de probleme de sănătate a minții. Acest lucru nu este deloc surprinzător, deoarece este greu să faci față durerii fizice fără a fi afectat psihic de acest lucru pe termen lung.

Totuși, la un nivel mai superficial, îngrijirea ta fizică te poate face să te simți mai bine cu tine. Cu siguranță, este mai ușor să faceți față nivelurilor ridicate de cerințe pentru timpul și energia dvs dacă sunteți într-o stare fizică foarte bună.

Ce ar trebui sa facem totuși să avem și mintea sănătoasă?

Să mâncăm mâncarea potrivită.

 O dietă bună este esențială pentru sănătatea fizică. Un număr tot mai mare de dovezi arată că aceasta face, de asemena, o diferență și pentru mintea ta.

Fundația pentru sănătate mintală constată că o dietă bună este importantă pentru sănătatea mintală. De asemenea, sugerează că dieta poate juca un rol în dezvoltarea, gestionarea și prevenirea mai multor afecțiuni specifice, inclusiv schizofrenie, depresie, tulburare de hiper-activitate cu deficit de atenție, ADHD, si Alzheimer.

Aceasta nu înseamnă că dieta poate controla aceste afecțiuni, însă, alături de tratamente, poate ajuta în gestionarea acestora.

Fundația pentru sănătate mintală a constatat că mai puțin de jumătate dintre cei care raportează probleme de sănătate mintală consumă fructe proaspete în fiecare zi, comparativ cu mai mult de două treimi dintre cei care nu raportează probleme de sănătate mintală.

Dilema de aici poate fi : contribuie o dietă săracă la problemă sau problema provoacă lipsa de interes pentru a mânca sănătos? În orice caz, există puține îndoieli că sentimentele de sănătate și bunăstare sunt mai probabile dacă consumi o dietă echilibrată, cu echilibru corect de grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine, minerale și apă pentru tine.

Importanța exercițiului

Profesorul de neuro-știință David Linden, a sugerat într-un interviu că cel mai util lucru pe care oricine l-ar putea face pentru minte ar fi 30 de minute de exerciții aerobice în fiecare zi.

El a explicat că nu înțelegem cu adevărat adevăratele efecte benefice ale acestor exerciții. Cu toate acestea, oamenii de știință au observat că exercițiile fizice determină dilatarea tuturor vaselor de sânge din corp, inclusiv cele din creier. Acest lucru modifică capacitatea metabolică a creierului. Exercițiul face, de asemenea, creierul să secrete anumite substanțe chimice care ajută la menținerea neuronilor sănătoși și capabili să se schimbe.

Toate acestea sună ca un lucru foarte bun pentru creier și pentru corp.

Menține-ți mintea activă

De-a lungul mai multor ani au existat tot felul  de speculații cu privire la modalitățile utile de a încetini degenerarea creierului la îmbătrânire și, în special, la modul în care ar putea fi depășită boala Alzheimer și demența.

O sugestie este că ar putea fi utile cuvintele încrucișate și puzzle-urile, care să mențină creierul activ. Cu toate acestea, este probabil să fie mult mai puțin utile precum exercițiile fizice. Acest lucru se datorează că a face puzzle-uri folosește doar o mică parte a creierului și nu face nimic cu restul.

Cu toate acestea, dacă nu se pot face exercițiile fizice dintr-un oarecare motiv, și cuvintele încrucișate și puzzle-urile sunt probabil mai bune decât a nu face nimic.

Social media, dependență de smartphone și sănătate mentală

Există dovezi din ce în ce mai mari că există o asociere puternică între utilizarea telefonului, în special utilizarea rețelelor de socializare și sănătatea mintală precară.

Nu este în totalitate clar ce anume provoacă această legătură. Cu toate acestea, există speculații considerabile că social media îi determină pe oameni să facă comparații între propria lor viață și viețile lipsite de griji pe care le văd pe ecran. Se pare că, oricât de mult înțelegem că viața nimănui nu este perfectă, este greu să nu ne gândim că ceea ce vedem prezentat pe social media este realitatea.

De asemenea, s-a speculat că frica de a pierde ne determină să dorim să rămânem conectați în cazul în care dorim ceva important.

Social media este concepută pentru a crea dependență.

 

Este important ca oricine folosește rețelele de socializare să înțeleagă că este conceput pentru a crea dependență.

Moneda aprecierii furnizează validare externă și eliberează diferite substanțe chimice în creierul nostru care ne fac să ne simțim bine.

Există dovezi din ce în ce mai importante asupra obișnuinței noastre de a ne opri telefonul pe timpul nopții.

De exemplu, multe școli interzic folosirea telefonului pe timpul claselor. Unele chiar au interzis accesul cu telefon în scoală. Acest lucru îi face pe tineri să se oprească.

Multe locuri de muncă acceptă acum că presiunea de a fi conectat dăunează și acționează pentru a-și proteja angajații. Unii, de exemplu, încearcă să îi determine să lase pe cineva să le schimbe parola de la email înainte de plecarea în concediu, pentru a nu fi tentați să le verifice și în concediu. În Franța, angajații au dreptul legal de a nu verifica mailul sau de a primi apeluri de muncă în afara programului de lucru.

Este important să rezistăm presiunii de a fi mereu pornit. Transmite că îți vei opri telefonul și apoi fă acest lucru.

Încercați să vă luați timp din tehnologie, petreceți timp afară, citiți o carte în schimb …

 

Dieta de minte

Merită să vă luați câteva momente pentru a lua în considerare dieta dvs din când în când.

Întreabă-te pe tine însuți :

Cât de bună este dieta minții ? Este ceea ce aș descrie ca o dietă echilibrată, de diferite tipuri de idei și subiecte ? Sau tind să mă concentrez mai mult pe un tip de intrare ?

În special, care este echilibrul între junk și sănătos, minte-alimente?

Ce efect are asupra mea ca persoană? S-ar putea să fie nevoie să rugați prietenii sau familia pentru o evaluare sinceră dacă vă preocupă acest aspect.

Ce pot să fac sau ce ar trebui să fac pentru a îmbunătăți echilibrul?

Provocarea menținerii sănătății dvs mintale

În mod cert, așa cum o boală fizică poate afecta pe oricine, la fel și cu boala mintală, indiferent de stilu de viață.

Dacă vă afectează, trebuie consultat numaidecât un medic . Nimeni nu sugerează că poți vindeca acest tip de boli consumând pur și simplu dieta corectă și făcând exerciții fizice, deși acest lucru poate contribui la gestionarea stării tale.

Știința sugerează totuși că există multe lucruri pe care le putem face pentru a ne păstra mintea și corpul cât mai sănătoase.

Dacă vă luptați să construiți o dietă mentală ideală, atunci încercați să vă gândiți la cineva pe care îl admirați și luați în considerare ce tipuri de gânduri, idei și experiențe s-ar fi putut modela în mintea lor.

Gândiți-vă cum ar arăta asta !

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

Cum lăsăm trecutul în urma noastră?

Mulți oameni cred că este imposibil să lași trecutul în urmă, dar este acesta adevărul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *