SĂRBĂTOREȘTE SUCCESUL

Este important să sărbătorim succesul. Trăim într-o lume care ne împinge constant să țintim din ce în ce mai sus, căutând mereu următorul obiectiv, și este ușor să uităm cât de departe am ajuns și ce am atins.

Luând timp pentru a-ți sărbători succesele, mari și mici, te ajută foarte mult în dezvoltarea ta personală. Fiecare dintre noi trebuie să își ia propriile alegeri cu privire la ceea ce socotim ca și succes și la modul în care ne stabilim obiectivele.

De ce să sărbătorim succesul ? Existe două motive principale pentru a celebra succesul.

În primul rând, pentru că ne construim realizarea pe succes. Mulți oameni consideră că sunt inspirați de succesul lor pentru a ținti mai cât mai departe. Fiecare promovare, fiecare creștere de salariu sau fiecare job finalizat cu succes, îl încurajează spre următorul obiectiv. Ei sunt motivați spre a avea un obiectiv spre care să țintească și consideră că este util să-și marcheze realizarea chiar și în timp ce privesc.

A avea succes ii ajută pe oameni să vadă că pot avea din nou succes. Celebrarea succesului este, prin urmare, o parte importantă a construirii încrederii în sine și a credinței în sine.

În al doilea rând, este importantă celebrarea pentru a vedea cât de departe am ajuns.

Procesul de dezvoltare personală tinde să ne împingă înainte și în sus. Suntem încurajați să ne revizuim obiectivele în mod regulat pentru a vedea dacă au fost realizate. Dacă le-am atins, tendința este apoi să stabilim altele noi, menite să ne întindă mai departe și să ne încurajeze să obținem mai multe. Cu alte cuvinte, în loc să ne concentrăm pe ceea ce s-a obținut, ne uităm la ce mai este de făcut. Totuși, acest lucru ne încurajează pur și simplu să căutăm mai departe muntele autodezvoltării.

Există întotdeauna mai multe lucruri pe care le puteți atinge, mai multe abilități pe care le puteți dezvolta,  o altă promovare spre care să tindeți să o obțineți. Această încercare constantă de a obține tot mai multe tinde să ne facă nemulțumiți. De dragul sănătății noastre mintale, uneori trebui să analizăm cât de departe am ajuns. Trebuie să vedem distanța parcursă ți să recunoaștem că aceasta, în sine, este o realizare. Călătoria contează de asemenea, și asta înseamnă reperele individuale întâlnite pe parcurs. Fiind pregătiți să privim înapoi și să sărbătorim reperele poate ajuta să ne facem mai rezistenți atunci când suferim eșecuri, pentru că știm că fiecare regres este doar temporar.

Există, de asemenea, motive fiziologice pentru a celebra succesul. Sărbătorirea și, într-adevăr, să ne simțim realizați, de fapt, provoacă reacții chimice în corpul nostru. Eliberează endorfine în creierul nostru, ceea ce ne face să ne simțim bine. Acest lucru, la rândul său, consolidează succesul și ne face să ne dorim din nou acest lucru.

Prin urmare, este motivant să sărbătorim succesul, mai ales dacă o facem într-un mod corect.

Stabilirea obiectivelor și definirea succesului.

Ceea ce sărbătoriți ca succes depinde foarte mult de cum definiți succesul la nivel personal – și asta depinde de obiectivele dvs în viață. Atât viziunea dvs personală pentru locul în care doriți să vă aflați, cât și obiectivele dvs pot fi mai mult sau mai puțin formale . unii oameni sunt foarte clari în legătură cu obiectivele lor, iar alții preferă o abordare mai flexibilă.

Obiectivele pe care le-ați setat și ceea ce doriți să atingeți vor varia, de asemenea, în diferite momente din viața dvs. Cu toate acestea, aproape toți avem obiective de un fel.   

Succesul nu înseamnă doar obiective și realizări majore.

Uneori, obiectivul tău major poate părea un drum îndepărtat și greu de atins. În momente de acest fel, poate fi util să cauți succese mai mici de sărbătorit.

Pot fi, de asemenea, momente în care pur și simplu vă consolidați poziția sau sunteți fericit unde vă aflați și nu doriți să schimbați nimic. Cu toate acestea, chiar și în acele momente, este probabil să aveți succese mici și mari de sărbătorit, atât personal cât și la serviciu.

Pentru mulți dintre noi, pur și simplu să trecem peste o săptămâna merită sărbătorit – și este în regulă.

Definiția succesului este individuală.

Cum să sărbătorim succesul

 

Așa cum definițiile succesului diferă de la o persoană la alta, modul în care alegem să sărbătorim poate varia și el.

Desigur, acest lucru este perfect acceptabil, dar trebuie să fiți conștienți că modul în care alegeți să sărbătoriți vă poate afecta motivația.

În special, dacă decideți să vă răsplătiți cu ceva material, adică vă spuneți dinainte că, dacă obțineți ceva, puteți avea o recompensă, prelungiți data viitoare mai greu de făcut ceea ce este necesar fără o recompensă. Cu alte cuvinte, furnizarea unei recompense este o formă de motivație extrinsecă. Acest lucru este mai puțin puternic decât motivația intrinsecă, fă-o pur și simplu pentru că doriți să faceți acest lucru. 

Modalitățile de a celebra acel sprijin sau de a oferi o motivație intrinsecă includ :

Reflectați asupra succesului dvs, și luați în considerare ce ați putea face și mai bine data viitoare.

Include și alte persoane, cu atât mai mult cu cât acestea au și contribuit la succesul tău. Acest lucru vă ajută să vă amintiți că este foarte greu de realizat singur. Tuturor ne place să fim mulțumiți, astfel încât, consolidăm conexiunile din grup și facem cel mai probabil ca data viitoare să se lucreze mai bine împreună.

Faceți-vă timp să faceți ceea ce vă place, de exemplu, mergeți la plimbare, urmăriți apusul soarelui, sau pur și simplu petreceți timpul cu oamenii pe care îi iubiți.

Un gând final

Poate fi greu să îți faci timp pentru a sărbători succesul, dar merită să faci asta, din mai multe motive.

Dacă te bazezi doar pe aspectele negative – ceea ce nu ai realizat, mai degrabă decât cât ai făcut, atunci ai tendința de a te descuraja.

Sărbătorirea succesului dvs vă ajută să vă asigurați că puteți continua, dar și că vă puteți bucura pe drum.

 

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CELE 10 PRINCIPII ALE ASCULTĂRII

Un ascultător bun va asculta nu numai ceea ce se spune, ci și ceea ce este lăsat nespus sau doar spus parțial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *