RELAȚIONAREA – NETWORKING- UL

Știm cu toții despre networking : este ceea ce faci atunci când ai nevoie de un loc de muncă,  nu-i așa ? Din păcate , dacă relaționezi doar atunci când ai nevoie de ceva, respectiv un loc de muncă sau orice altceva, nici relaționarea ta și nici vânătoarea ta de locuri de muncă nu vor avea succes.

Relaționarea, sau cum ne-am obișnuit sa îi spunem, networking-ul, este procesul de construire și menținere a unor contacte, iar acest proces trebuie să fie unul continuu. Trebuie să se întâmple tot timpul, în contactele dvs ocazionale cu oamenii prin e-mail, telefon sau față în față,  în timp ce mergeți la muncă, în viața de zi cu zi.

Totuși, trebuie depus efort pentru a cunoaște oameni noi și pentru a ține pasul cu contactele existente.

Mai jos găsiți mai multe detalii despre construirea și menținerea relațiilor și de ce acest lucru este important.

Ce este Networking-ul? 

Networking-ul este schimbul de informații și idei între persoane cu o profesie comună sau un interes special, de obicei într-un cadru social informal.

În termeni de afaceri, relaționarea este procesul de a vorbi cu persoanele de interes profesional și de a împărtășii informații cu aceștia.

Acestea sunt definiții foarte formale, care fac ca relaționarea să sune ca fiind o muncă destul de grea. Poate fi mai ușor dacă te gândești ca la o simplă construire și întreținere a unei rețele de relații cu oameni pe care i-ai întâlnit prin muncă sau social.

Networking-ul se bazează pe ideea că poți construi o relație cu oamenii dintr-un punct de interes comun. Acesta poate fi, de exemplu, experiența profesională, apartenența la o instituție, club sau colegiu sau de business.

Relaționarea este importantă pentru că toți preferăm să facem afaceri cu oameni pe care îi cunoaștem sau ne sunt cunoscuți de oamenii pe care îi cunoaștem. Lărgirea relaționării îți deschide, așadar, oportunități de afaceri, fie ca vei vinde, cumpăra, recruta sau obține un loc de muncă.

Când să relaționați

Dacă faceți acest lucru foarte des, veți observa că nu va fi o problemă atunci când veți avea nevoie de ceva de la unul din contactele dvs. Veți putea cere informații sau chiar să fiți puși în legătură cu cineva pentru un posibil loc de muncă, sau orice altceva, deoarece vor ști că pot avea încredere în dvs, că vă cunosc, chiar și doar la nivel profesional.

 Cum să relaționați

Ar trebui deja să fie clar că relaționarea face parte din viața de zi cu zi. Suntem în permanentă relaționare. Cu toate acestea, vor exista și persoane pe care nu le vedeți în fiecare zi , dar care fac parte din cercul dvs de networking sau persoane pe care doriți să le întâlniți. Cum poți să îi cunoști sau să rămâi în legătură cu ei după ce i-ai cunoscut ?

Există o serie de modalități prin care puteți face acest lucru.

Acestea ar fi :

Industria sau evenimentele profesionale , conferințele

Aceste sunt oportunități de relaționare foarte cunoscute.

Reunesc oameni cu un interes de afaceri împărtășit, adesea din întreaga lume, și le oferă timp să vorbească. Dacă intenționați să folosiți o conferință ca o oportunitate de relaționare, este bine să vă asigurați că aveți o mulțime de cărți de vizită cu dvs.

Unii oameni consideră că întreaga idee de a face networking la evenimente este mult prea dificilă. Nu sunt foarte obișnuiți cu ideea de a întâlni atât de mulți oameni într-un singur loc.

Evenimente informale, precum meet-up-urile

Aceste evenimente sunt întâlniri organizate online, în toată lumea, pe tot felul de subiecte : cluburi de carte, evenimente profesionale, întâlniri de codificare și altele. După ce ați găsit o comunitate potrivită, puteți pur și simplu să accesați evenimente locale și să începeți să relaționați.

Social media

Puteți utiliza acest tip de relaționare pentru a vă adresa oamenilor noi, pe care poate față în față nu ați fi îndrăznit, dar și pentru a vă păstra legătura cu contactele dvs și pentru a vedea ce mai fac.

Sunt tot mai multe aplicații prin care puteți atât audio cât și video să relaționați cu persoane din întreaga lume, trebuie doar să vedeți ce aplicație se potrivește mai bine profilului de networking pe care îl doriți și să începeți să relaționați.

 

Cursuri scurte, în special legate de industrie sau competențe.

Un mod foarte bun de a cunoște alte persoane care dezvoltă abilități similare cu tine este să urmezi cursuri scurte de formare pentru anumite abilități.

Acești oameni îi poți considera extrem de valoroși pentru relaționarea ta și pentru împărtășirea sfaturilor și abilităților.

E-mailul

E-mailul este un mod foarte bun de a păstra legătura cu oamenii. Durează doar câteva minute pentru a trimite un mail în care să întrebi ce mai face cineva, sau să anunți că îți vei schimba locul de muncă, sau că vei participa la o conferință și dorești să-i inviți acolo.

De final…

În cele din urmă, la fel ca în orice alte activități, important este să începi să faci. Faceți-vă timp pentru a relaționa, chiar și atunci când sunteți foarte ocupați. Menținerea relațiilor nu poate aștepta o perioadă mai bună, acum este cel mai bun moment întotdeauna pentru a o face.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CELE 10 PRINCIPII ALE ASCULTĂRII

Un ascultător bun va asculta nu numai ceea ce se spune, ci și ceea ce este lăsat nespus sau doar spus parțial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *