CUM DEPĂȘIM UN EȘEC

Cu toții avem zile și săptămâni nu tocmai bune, când nimic nu pare să meargă corect. Cu toții avem și momente în care nu reușim să realizăm ce ne-am dorit cu adevărat și ne este greu să facem față.

Cu toate acestea, unii oameni par mult mai capabili să se ridice singuri după aceste experiențe decât alții. De fapt, acești oameni nu sunt neapărat mai buni, ei au dezvoltat pur și simplu anumite obiceiuri și abilități pozitive care îi ajută să depășească eșecul și să îl transforme într-o experiență pozitivă.

De fapt, ei folosesc eșecul ca și modalitate de învățare și dezvoltare.

Dacă vă puteți confrunta cu triumf și dezastru, și tratați acei doi impostori la fel…. “Rudyard Kipling

De-a lungul anilor,am devenit puțin mai înțelepți în ceea ce privește importanța recunoașterii și arătării emoțiilor. Totuși, a fi capabil să câștigi și să pierzi cu grație este încă o atitudine pe care ar putea fi adecvat să o cultivi.

Eșecul de a câștiga o competiție sportivă, în special un eveniment major la care lucrați de câțiva ani sau de a obține o promovare sau o creștere de salariu se  poate simți devastator la momentul respectiv. Când te uiți mai târziu, pe parcursul vieții, cu toate acestea, este puțin probabil să apară ca unul din evenimentele tale definitorii- mai ales dacă ulterior ai continuat și ai reușit în același domeniu. În câțiva ani probabil că nici nu va mai conta. Desigur, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut, dar există câteva lucruri pe care le puteți face, care să ajute să facă  NU CONTEAZĂ ACUM .

    1.Recunoaște și acceptă-ți emoțiile.

Eșecul doare, cel puțin în prima instanță, și trebuie să acceptați asta. Încercarea de a minimiza sentimentele sau de a te distrage poate fi contraproductivă pe termen lung. Doar recunoaște-ți sentimentele și lasă-ți timp să te doară puțin. Totuși, nu lăsați prea mult timp… Și aceasta este contraproductiv, mai ales dacă apare învinuirea…Luați-vă câteva zile pentru ca durerea să se diminueze și apoi începeți să mergeți mai departe.

  1. Nu-l transforma în personal

Unul din motivele pentru care oamenii găsesc un eșec devastator este faptul că identitatea lor este legată pentru a reuși. Cu alte cuvinte, atunci când nu reușesc, ei se văd ca un eșec, în loc să perceapă ca o experiență, un regres…

Încercați să nu vedeți eșecul sau succesul ca fiind ceva personal, în schimb,tratați ca pe o experiență. Nu schimbă adevăratul EU .

Kipling spunea ca succesul și eșecul nu sunt părți intrinseci din tine. Nicio parte din identitatea ta nu trebuie sa fie EU SUNT UN SUCCES sau EU SUNT UN EȘEC.

  1. Nu vă faceți griji de ce vor spune alții

Uneori, părerile noastre despre succes și eșec sunt legate de ceea ce vor crede alții despre noi sau despre modul în care credem noi că ne vor judeca. Nu putem controla niciodată ce cred ceilalți. Nici nu trebuie să  facem ceva pur și simplu doar pentru că va fi pe placul altora. Este mai ușor să acceptați atât eșecul, cât și succesul dacă sunt definiți de termenii proprii, și faceți lucrurile pentru că așa vreți și nu pentru că așa vor alții.

  1. Luați-vă cantitatea corectă de responsabilitate

Cu toții am întâlnit oameni care sunt întotdeauna gata să dea vina pe ceilalți sau pe diverse evenimente pentru lipsa lor de succes. Este important să recunoaștem când alți factori externi au afectat succesul . Nu aveți nevoie – și nu ar trebui să încercați – să vă învinovățiți pentru tot, mai ales dacă nu se aflau sub controlul dvs.

Este totuși important să recunoaștem ceea ce am fi putut face pentru a îmbunătăți problemele. De exemplu, ai putea să lucrezi sau să te antrenezi mai mult? Te-ai pregătit într-adevăr pentru acel interviu în cel mai bun mod posibil?

Asumați-vă responsabilitatea pentru factorii asupra cărora dețineți controlul și nu fiți tenta să vă ascundeți în spatele scuzelor.

       5.Folosiți eșecul ca modalitate de îmbunătățire

Nu credeți că eșecul este un eșec. În schimb, gândiți-vă la acesta ca la modul de viață de a vă arăta că trebuie să vă îmbunătățiți și cum să faceți acest lucru. În special, întrebați-vă ce ați fi putut face diferit pentru a obține un rezultat mai bun. Apoi, luați în considerare modul în care ați pune asta în practică pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți pentru data viitoare.

Gândiți-vă la eșec diferit, iar abordarea dvs atât asupra acestuia, cât și a viitorului va fi diferită.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CELE 10 PRINCIPII ALE ASCULTĂRII

Un ascultător bun va asculta nu numai ceea ce se spune, ci și ceea ce este lăsat nespus sau doar spus parțial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *