CELE 10 PRINCIPII ALE ASCULTĂRII

Un ascultător bun va asculta nu numai ceea ce se spune, ci și ceea ce este lăsat nespus sau doar spus parțial.

Prin urmare, ascultarea eficientă implică observarea limbajului corporal și observarea neconcordanțelor dintre mesajele verbale și cele non-verbale, precum și ceea ce se spune în orice moment.

De exemplu, dacă  cineva îți spune că este fericit cu viața sa, dar o face cu lacrimi care îi umplu ochii, ar trebui să consideri că mesajele verbale și non-verbale sunt în conflict. Poate că nu este chiar așa cum spune.

Prin urmare, ascultarea nu este doar o problemă de utilizare a urechilor, ci și a ochilor.

Există 10 principii în spatele ascultării cu adevărat bune.

10 principii de ascultare eficientă

  1. Nu mai vorbi

Nu vorbi, ascultă.

Dacă ar fi trebuit să vorbim mai mult decât să ascultăm, am avea două limbi și o ureche. Mark Twain

Când altcineva vorbește, ascultă ceea ce spune, nu vorbi peste el și nu închide propozițiile pentru el. Oprește-te, doar ascultă.

Când cealaltă persoană a terminat de vorbit, poate fi necesar să vă clarificați pentru a vă asigura că ați primit mesajul cu exactitate.

  1. Pregătește-te pentru a asculta.

Relaxează-te!

Concentrează-te pe cel care vorbește. Nu te mai gândi la altceva. Mintea umană este ușor distrasă de alte gânduri – ce mâncăm la prânz, la ce oră trebuie să plec ca să nu pierd autobuzul, oare o să plouă – încercați să lăsați gândurile și să vă concentrați asupra mesajelor care sunt comunicate.

  1. Ajutați vorbitorul să se simtă liber să vorbească

Amintiți-vă nevoile și preocupările. Notează sau folsește alte gesturi sau cuvinte pentru a-l încuraja să continue.

Mențineți contactul vizual, dar nu vă holbați – arătați-i că îl ascultați și înțelegeți ce se spune.

  1. Eliminați distragerile

Concentrează-te pe ceea ce spune. Nu mototoli hârtii, nu te uita pe fereastră, nu apăsa pe capătul pixului sau orice altceva. Evită întreruperile inutile. Aceste comportamente perturbă procesul de ascultare și trimite mesaje către vorbitor că v-ați plictisit sau distras.

  1. Empatizează

Încercați să înțelegeți punctul de vedere al celuilalt.

Privește problemele din perspectiva lui. Dă drumul ideilor preconcepute. Având o minte deschisă, putem empatiza mai pe deplin cu vorbitorul. Dacă vorbitorul spune ceva cu care nu sunteți de acord, așteptați și construiți un argument pentru a contracara cele spuse, dar păstrați-vă mintea deschisă pentru părerile și opiniile celorlalți.

  1. Fii răbdător

O pauză, chiar și o pauză lungă, nu înseamnă neapărat că vorbitorul a terminat.

Ai răbdare și lasă vorbitorul să continue în ritmul lui, uneori este nevoie de timp pentru a formula ce să spui și cum să spui. Nu întrerupeți niciodată și nu terminați propoziția în locul lui.

  1. Evitați prejudecățile personale

Încercați să fiți imparțiali. Nu vă enervați și nu lăsați obiceiurile să vă distragă atenția de la ce spune vorbitorul. Toată lumea are un fel de a vorbi – unii sunt, de exemplu, mai nervoși sau timizi decât alții, unii au accente regionale sau fac mișcări excesive ale brațelor, unora le place să facă pași în timp ce vorbesc – altora le place să stea nemișcați. Concentrează-te pe ceea ce se spune și încearcă să ignori stilurile de livrare.

  1. Ascultă tonul

Volumul și tonul se adaugă la ceea ce spune cineva. Un vorbitor bun va folosi atât volumul, cât și tonul în avantajul lui pentru a menține un public atent, toată lumea va folosi tonul și volumul, în anumite situații – lăsați-le să vă ajute să înțelegeți accentul pe cele spuse.

  1. Ascultă ideile- nu doar cuvintele

Trebuie să obțineți întreaga imagine, nu doar bucăți și bucăți izolate. Poate unul dintre cele mai dificile aspecte ale ascultării este capacitatea de a lega împreună informații pentru a dezvălui ideile altora. Cu o concentrare corespunzătoare, lăsați distragerea atenției și focalizați acest lucru, devine mai ușor.

  1. Așteptați și urmăriți comunicarea non-verbală

Gesturile, expresiile faciale și mișcările ochilor pot fi importante. Nu ascultăm doar cu urechile, ci și cu ochii – privim și preluăm informațiile suplimentare transmise prin comunicare non – verbală.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CUM DEPĂȘIM UN EȘEC

Cu toții avem zile și săptămâni nu tocmai bune, când nimic nu pare să meargă corect. Cu toții avem și momente în care nu reușim să realizăm ce ne-am dorit cu adevărat și ne este greu să facem față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *