CE ESTE LEADERSHIP-UL?

Ce mai putem spune despre leadership și nu s-a spus încă ?

Până în prezent, avem scris despre acest subiect o literatură foarte dezvoltată, de multe ori presiunea pe care o simțim pusă pe umerii noștri, aceea că și noi trebuie să fim la rândul nostru lideri, de asemenea este foarte mare, doar că, de multe ori nu știm exact de unde și cum trebuie să începem.

Putem porni de la premisa că funcția leadership-ului este aceea de a produce alți lideri și nu de a produce mai mulți urmăritori.

Leadership-ul înseamnă să îi ajutăm pe alții să devină lideri, să îi inspirăm și să  îi învățăm cum să facă asta.

Oamenii nu se nasc lideri, ei devin lideri. Cunoaștem cu toții persoane în jurul nostru care au abilitatea de a strânge în jurul lor alți oameni pe care să îi inspire și să creeze astfel o comunitate, care să împărtășească același crez și să îi facă să adere la viziunea lui, cu o singură condiție : să rămână autentic până la capăt.

Tot acest proces de a deveni un lider necesită foarte mult efort, nu înseamnă neapărat că un lider știe întotdeauna exact direcția corectă, el încearcă neîncetat să o găsească, depune efort sa creeze o viziune și să îi atragă și pe ceilalți în aceeași viziune și să ajungă să o împărtășească.

Înseamnă să aibă o atitudine deschisă, o disponibilitate de a căuta, de a provoca și de a fi provocat, înseamnă un doar rezultate și procese, ci și să stea de vorbă cu oamenii, de a se interesa de viața lor, de a-i cunoaște cu adevărat.

Leadership-ul este despre rezultatele obținute cu oamenii, în primul rând.

 

În prezent, în tot acest proces de a deveni un lider, se apelează din ce în ce mai mult la business coach, acesta având experiența și toate cele necesare pentru a putea îndruma și a găsi calea spre leadership-ul dorit.

 

 

About Gnbloglgl.Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *