COMUNICAREA

Comunicarea este pur și simplu actul de transfer al informațiilor dintr-un loc, persoană sau grup în altul.

Fiecare comunicare implică, cel puțin un expeditor, un mesaj și un destinatar.

Acest lucru poarte părea simplu, dar comunicarea este de fapt un subiect foarte complex.

Transmiterea mesajului de la expeditor la destinatar poate fi afectat de o gamă uriașă de lucruri. Acestea includ emoțiile noastre, situația culturală, mediul folosit pentru a comunica și chiar locația noastră. Complexitatea este motivul pentru care abilitățile de comunicare bune sunt considerate atât de dorite de angajatorii din întreaga lume : o comunitate precisă, eficientă și lipsită de ambiguitate este de fapt extrem de grea.

Definirea comunicării – transmiterea sau schimbul de informații vorbind, scris sau folosind alt mod . Transmiterea cu succes sau schimbul de idei și sentimente.

După cum este definită mai sus, comunicarea este mai mult decât simpla transmiterea a informațiilor. Termenul necesită un element de succes în transmiterea sau trimiterea unui mesaj, indiferent dacă este vorba despre informații, idei sau emoții.

Prin urmare, o comunicare are 3 părți : expeditorul, mesajul și destinatarul.

Expeditorul codifica mesajul, de obicei într-un amestec de cuvinte și comunicare non-verbală. Acesta este transmis într-un fel, de exemplu scris sau vorbit, iar destinatarul îl decodifică. Desigur, pot exista mai mulți destinatari, iar complexitatea înseamnă că fiecare poate primi un mesaj ușor diferit. Două persoane pot citi lucruri foarte diferite în alegerea cuvintelor și /sau a limbajului corpului.

De asemenea, este posibil ca niciunul dintre ei să nu aibă aceeași înțelegere ca a expeditorului.

În comunicarea față în față, rolurile expeditorului și ale destinatarului nu sunt distincte. Cele 2 roluri vor trece înapoi și înainte, între 2 persoane care vorbesc. Ambele părți comunică între ele, chiar dacă în moduri foarte subtile, cum ar fi prin contactul ocular și prin limbajul general al corpului.

În comunicarea scrisă, cei doi sunt mai distinși.

 Categorii de comunicare

Există o gamă largă de moduri în care comunicăm și pot apărea mai multe dintre ele la un moment dat.

Diferitele categorii de comunicare includ:

Comunicarea verbală – include față în față, telefon, radio, televiziune sau media.

Comunicarea non-verbală – care acoperă limbajul corpului, gesturile, modul în care ne îmbrăcăm sau acționăm, unde stăm și chiar parfumul nostru.

Există multe moduri subtile prin care comunicăm, poate chiar și neintenționat câteodată. De exemplu, tonul vocii poate oferi indicii despre starea de spirit sau starea emoțională, în timp gesturile pot completa la un mesaj vorbit.

Comunicarea scrisă – care include scrisori, e-mailuri, social media, cărți, reviste, internet și alte mijloace media.

Până în ultima vreme, un număr relativ redus de scriitori și editori au fost foarte curajoși atunci când a fost vorba de comunicarea cuvântului scris. Astăzi, cu toții putem scrie și publica ideile noastre online, ceea ce a dus la o explozie de informații și posibilități de comunicare.

Procesul comunicării interpersonale nu poate fi privit ca un  fenomen care pur și simplu se întâmplă. În schimb, trebuie privit ca un proces care implică participanții care își negociază rolurile unul cu celălalt, fie că este conștient sau nu.

Un mesaj este trimis de expeditor printr-un canal de comunicare către unul sau mai mulți destinatari.

Expeditorul trebuie să codifice mesajul într-o formă adecvată canalului de comunicare, iar destinatarul apoi decodează mesajul pentru a-i înțelege semnificația.

Neînțelegerea poate apărea în orice etapă a procesului de comunicare.

O comunicare eficientă implica reducerea potențială a neînțelegerii și depășirea oricăror bariere în calea comunicării în fiecare etapă a procesului de comunicare.

Un comunicator eficient își înțelege audiența, alege un canal de comunicare adecvat, își onorează mesajul pentru acest anumit canal și codifică mesajul în mod eficient pentru a reduce neînțelegerea din partea destinatarului.

De asemena, va căuta feedback de la destinatar, pentru a se asigura că mesajul este înțeles și va încerca să corecteze orice neînțelegere sau confuzie cât mai curând posibil.

Canalele de comunicare

Canalele de comunicare sunt termenul dat în care comunicăm. Prin urmare, este metoda folosită pentru a transmite mesajul nostru către un destinatar sau pentru a primi un mesaj de la altcineva.

Există mai multe canale de comunicare disponibile pentru noi astăzi.

Acestea includ conversații față în față, apeluri telefonice, mesaje text, e-mail, social media, radio și tv, scrisori, broșuri și rapoarte.

Alegerea unui canal de comunicare adecvat este vitală pentru o comunicare eficientă. Fiecare canal de comunicare are puncte forte și puncte slabe diferite.

De exemplu,  difuzarea știrilor despre un eveniment viitor într-o scrisoare ar putea transmite mesajul clar unei persoane sau două. Cu toate acestea, aceasta nu va fi o modalitate rentabilă sau economică de a transmite mesajul către un număr mare de oameni. Pe de altă parte, transmiterea informațiilor tehnice complexe este mai ușoară printr-un document tipărit decât un mesaj rostit. Destinatarii sunt capabili să asimileze informațiile în ritmul lor și să revizuiască orice nu înțeleg pe deplin.

Comunicarea scrisă este utilă și ca și mod de înregistrare a celor spuse, e exemplu, luând notițe într-o ședință.

Codificarea mesajelor

Toate mesajele trebuie codate într-o formă care poate fi transmisă de canalul de comunicare ales pentru mesaj.

Cu toții facem asta în fiecare zi când transferăm gândurile abstracte în cuvinte rostite sau într-o formă scrisă.

Cu toate acestea, alte canale de comunicare necesită diferite forme de codificare, de exemplu textul scris pentru un raport nu va funcționa bine dacă este difuzat printr-un program radio, iar textul scurt, utilizat în mesajele text ar fi inadecvat într-o scrisoare sau în vorbire.

Datele complexe pot fi cel mai bine comunicate folosind un grafic sau altă vizualizare. Comunicatorii eficienți codifică mesajele lor în așa fel încât să se potrivească atât canalului , cât și publicului dorit. Folosesc un limbaj adecvat, transmițând informația simplu și clar. De asemenea, anticipează și elimină cauzele probabile de confuzie și neînțelegere. În general, sunt conștienți de experiența destinatarilor în decodificarea comunicațiilor similare.

Codificarea cu succes a mesajelor pentru audiență și canal este o abilitate vitală în comunicarea eficientă.

Decodarea mesajelor

Odată primit, destinatarul trebuie să decodeze mesajul. Decodarea cu succes este, de asemena, o abilitate vitală în comunicare. Oamenii vor decodifica și înțelege mesajele în moduri diferite. Acest lucru va depinde de experiența lor și de înțelegerea contextului mesajului, cât de bine știu expeditorul, starea lor psihică și cum se simt, precum ora și locul de primire.

Ele pot fi, de asemenea, afectate de orice bariere în comunicare care ar putea fi prezente.

Prin urmare, există o gamă largă de factori care vor afecta decodarea și înțelegerea. Comunicatorii de succes înțeleg modul în care mesajul va fi decodificat și anticipează și elimină cât mai multe dintre potențialele surse de neînțelegere.

Feedback

Partea finală a unei comunicări este feedback-ul : destinatarul anunță expeditorul că a primit și înțeles mesajul. Destinatarii mesajelor pot oferi feedback despre modul în care au înțeles mesajele atât prin reacții verbale cât și non-verbale. Comunicatorii eficienți acordă o atenție deosebită acestui feedback, deoarece este singura modalitate de a evalua dacă mesajul a fost înțeles și permite corectarea oricărei confuzii.

 A fi capabil să comunici eficient este cea mai importantă dintre toate abilitățile de viață.

Înțelegerea este primul pas către îmbunătățire. Înțelegerea mai mult despre comunicare și cum funcționează este primul pas pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare. O bună înțelegere a procesului  și modul cum funcționează, vă va ajuta să vă asigurați că veți deveni mai buni la codificarea și decodarea mesajelor.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CUM DEPĂȘIM UN EȘEC

Cu toții avem zile și săptămâni nu tocmai bune, când nimic nu pare să meargă corect. Cu toții avem și momente în care nu reușim să realizăm ce ne-am dorit cu adevărat și ne este greu să facem față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *