BARIERE ÎN COMUNICAREA EFICIENTĂ

Există multe motive pentru care comunicațiile interpersonale pot eșua. În multe comunicări, este posibil ca mesajul ( ceea ce se spune ) să nu fie primit exact așa cum și-a propus expeditorul.

Abilitățile de ascultare activă, clarificare și reflecție pot ajuta, însă un comunicator priceput trebuie să fie, de asemenea , conștient de barierele unei comunicări eficiente și cum să le evite sau depășească.

Există multe bariere în calea comunicării și acestea pot apărea în orice etapă a procesului de comunicare. Barierele pot duce la denaturarea mesajului dvs și, prin urmare, riscați să pierdeți timp și bani, provocând confuzie și neînțelegere.

O comunicare eficientă presupune depășirea acestor bariere și transmiterea unui mesaj clar și concis.

Obstacole comune pentru o comunicare eficientă :

  • Utilizarea jargonului – termeni prea complicați, necunoscuți și/sau tehnici
  • Bariere emoționale și tabu-uri – unor oameni le este greu să își exprime emoțiile, iar unele subiecte pot fi complet în afara limitelor lor sau tabu-uri. Tabu sau subiecte dificile pot include, dar nu numai : politică, religie, dizabilități, sexualitate, rasism și orice altă opinie care poate fi privită ca nepopulară
  • Lipsa de atenție, interes, distrageri sau irelevanță față de receptor
  • Diferențe de percepție și punct de vedere
  • Dizabilități fizice, cum ar fi probleme de auz sau dificultăți în vorbire
  • Bariere fizice în cale comunicării non-verbale. Nefiind capabili să observăm indicii non-verbale, gesturi, postură și limbaj general al corpului poate face comunicarea mai puțin eficientă. Apelurile telefonice, mesajele text și alte metode de comunicare care se bazează pe tehnologie sunt adesea mai puțin eficiente decât comunicarea față în față.
  • Diferențele de limbă și dificultatea de a înțelege accente necunoscute
  • Așteptări și prejudecăți care pot duce la presupuneri false sau la stereotipuri.

Oamenii aud adesea ceea ce se așteaptă să audă și nu ceea ce se spune de fapt și ajung astfel la concluzii incorecte.

  • Diferențe culturale

Normele de interacțiune socială variază foarte mult în diferite culturi, la fel ca modul în care se exprimă emoțiile. De exemplu, conceptul de spațiu personal variază între culturi și diferite medii sociale.

Un comunicator calificat trebuie să fie conștient de aceste bariere și să încerce să-și reducă impactul, verificând în permanență înțelegerea și oferind feedback adecvat.

Categorii de bariere în comunicare

Bariere lingvistice

Limba și abilitatea lingvistică pot acționa ca o barieră în cale comunicării.

Cu toate acestea, chiar și atunci când comunicați în aceeași limbă, terminologia folosită într-un mesaj poate acționa ca o barieră dacă nu este înțeleasă pe deplin de către receptor. De exemplu, un mesaj care include o mulțime de tipuri de jargon de specialitate și prescurtări nu va fi înțeles de către un receptor care nu este familiarizat cu terminologia folosită. Expresiile colocviale regionale pot fi interpretate greșit sau chiar considerate jignitoare.

Bariere psihologice

Starea psihologică a comunicatorilor va influența modul în care mesajul este transmis, primit și perceput.

De exemplu, dacă cineva este stresat, poate fi influențat de preocupările personale și nu este atât de receptiv la mesaj ca și când nu ar fi stresat.

Managementul stresului este o abilitate personală importantă care ne poate afecta relațiile interpersonale.

Furia este un alt exemplu de barieră psihologică în calea comunicării. Când suntem supărați, este ușor să spunem lucruri pe care le-am putea regreta mai târziu și să interpretăm greșit ceea ce spun alții.

În general, persoanele cu o stimă de sine mai scăzută sunt în mod cert mai puțin încrezătoare și, prin urmare, s-ar putea să nu se simtă confortabile în comunicare- s-ar putea să se simtă timide sau jenate să spună cum se simt cu adevărat sau să citească mesaje negative în conversațiile la care participă.

Bariere fiziologice

Barierele fiziologice ale comunicării pot rezulta din starea fizică a receptorului.

De exemplu, un receptor cu un auz redus poate să nu înțeleagă complet conținutul unei conversații vorbite, mai ales dacă există zgomot de fond semnificativ.

Bariere fizice

Un exemplu de barieră fizică în calea  comunicării este distanța geografică dintre expeditor și receptor.

Comunicarea este în general mai ușoară pe distanțe mai scurte, deoarece sunt disponibile mai multe canale de comunicare și este necesară mai puțină tehnologie. Comunicarea ideală este față în față. Deși tehnologia modernă ajută adesea la reducerea impactului barierelor fizice, avantajele și dezavantajele fiecărui canal de comunicare trebuie înțelese astfel încât să poată fi utilizat un canal adecvat pentru a depăși barierele fizice.

Bariere sistematice

Barierele sistematice în calea comunicării pot exista în structuri și organizații în care există sisteme informaționale ineficiente sau necorespunzătoare și canale de comunicare sau unde există o neînțelegere a rolurilor și responsabilităților pentru comunicare. În astfel de organizații, oamenii pot fi neclari cu privire la rolul lor în procesul de comunicare și, prin urmare, nu știu ce se așteaptă de la ei.

 Bariere de atitudine

Acestea sunt comportamente sau percepții care împiedică oamenii să comunice eficient.

Barierele de atitudine în comunicare pot rezulta din conflicte de personalitate, management deficitar, rezistență la schimbare sau lipsă de motivație. Pentru a fi un receptor eficient, trebuie să încercați să vă depășiți propriile bariere de atitudine pentru a vă ajuta să asigurați o comunicare mai eficientă.

Pentru a vă îmbunătății abilitățile generale de comunicare, trebuie să fiți conștienți și să încercați să reduceți la minim orice bariere din cale comunicării.

Dezvoltându-vă inteligența emoțională veți deveni mai conștienți de modul de comunicare cu ceilalți în cele mai potrivite și eficiente moduri.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CUM DEPĂȘIM UN EȘEC

Cu toții avem zile și săptămâni nu tocmai bune, când nimic nu pare să meargă corect. Cu toții avem și momente în care nu reușim să realizăm ce ne-am dorit cu adevărat și ne este greu să facem față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *