7 SFATURI DE DEZVOLTARE PERSONALĂ

Uneori poate fi greu de știut de unde exact să începeți procesul de dezvoltare personală.

Ar trebui să încercați eliminarea punctelor slabe?

Să vă concentrați pe punctele forte și să le construiți mai departe?

Faceți ceva complet nou?

Mai jos găsiți câteva sfaturi de dezvoltare personală, pentru a vă ajuta să începeți, și apoi să continuați , concentrându-vă pe ceea ce contează.

1.De ce vrei să te dezvolți?

Este important să înțelegeți de ce încercați să vă dezvoltați.

Răspunsuri la întrebări precum ce ar trebui să fac, de unde să încep, cum să încep…. Toate devin mai clare odată ce identificați de ce doriți să vă schimbați. Învățarea în sine poate fi interesantă și distractivă, dar mulți dintre noi vrem să ne dezvoltăm și să ne îmbunătățim cunoștințele pentru un scop specific.

Este important să fii clar în acest scop, astfel încât să poți evalua dacă activitățile de învățare și dezvoltare te apropie de obiectivele tale. De asemena, este mai ușor să te motivezi atunci când ai o imagine clară despre locul unde vrei să ajungi la sfârșitul procesului.

2.Planificarea dezvoltării tale

Planificarea dezvoltării, mai exact documentarea planului dvs, vă ajută să o faceți mai realistă.

Realizarea unui plan de dezvoltare personală, care să includă etape de dezvoltare și limite de timp, te va obliga să fii mai realist cu privire la ceea ce poți realiza și până când o poți face.

Desigur că scrierea acestui plan nu înseamnă că ești legat definitiv de el. Viața fiecărei persoane se schimbă, iar prioritățile tale se pot schimba în bine după ce îți vei dezvolta planul. Cu toate acestea, un plan scris vă poate oferi un mod de a privi înapoi și un mod de a păstra atenția pe obiectivele dvs, chiar modificându-le formal dacă este necesar.

Douglas Adams a afirmat : “ Poate că nu am plecat colo unde mi-am propus, dar am ajuns acolo unde trebuia să fiu.”

3.Documentarea planurilor tale

Notarea planurilor și a activităților vă permite să vă revizuiți progresul. Păstrarea înregistrărilor detaliate ar putea suna precum ceva pe care ai prefera să eviți.

Însă planurile și activitățile dvs de dezvoltare personală, dacă sunt documentate cu atenție, nu numai că vă permit să examinați procesul, ci vă oferă și o înregistrare a gândurilor dvs în timp. Documentarea cu atenție a gândirii dvs vă va ajuta să vă arătați ce funcționează cel mai bine, ceea ce v-a plăcut și ne-a plăcut și, probabil, vă va orienta spre zone sau activități potrivite pentru dezvoltare.

4.Ce funcționează pentru tine ?

Este important să cunoașteți care sunt metodele de dezvoltare personală care funcționează cel mai bine pentru dvs. Există o gamă largă de activități de dezvoltare disponibile, de la sesiuni de formare formală, până la sesiuni online, citirea și discutarea ideilor cu ceilalți.

Ca în orice altceva, este important să aflați ce funcționează cel mai bine pentru dvs, ce vă place cel mai mult și, de asemenea, ce vă ajută să învățați și să vă dezvoltați cel ai rapid și eficient.

5.Focus

Ce este cu adevărat important în dezvoltarea personală?

Dezvoltarea personală este un proces pe tot parcursul vieții – motiv pentru care și este descris de cele mai multe ori ca fiind „ învățare pe tot parcursul vieții !”

În practică, înseamnă că nu trebuie să faceți totul dintr-o dată. Folosiți-vă viziunea personală pentru a identifica ceea ce contează cu adevarat acum, ceea ce trebuie să faci mai întâi pentru a-ți atinge viziunea și, concentrează-te pe asta. O dată ce ai obținut acest lucru, sau cel puțin ai făcut progrese rezonabile, doar atunci ar trebui să mergi mai departe.

Dezvoltarea personală de tip “ fluture “ , care trece de la subiect la subiect, vă poate menține interesat, dar probabil va fi mai puțin satisfăcător sau eficient pe termen lung.

6.Prindeți noi oportunități

Să nu vă fie teamă să încercați lucruri noi, lucruri pe care până acum un le-ați avut în vedere. Un orice lucru din viață sau din dezvoltarea personală poate fi previzibil. Uneori se poate ivi o oportunitate uimitoare de a face ceva care nu se potrivește cu prioritățile dvs imediate, dar care sună prea bine pentru a fi ratată. Merită să vă gândiți la faptul că dacă beneficiați de această oportunitate vă va încetini progresul către obiectivul final și, dacă da, dacă acest lucru contează. Un merită să refuzi ceva doar pentru că un te-ai gândit niciodată să faci asta și, prin urmare, un figurează în planurile tale de viață. În cele din urmă, se oferă acest tip de oportunități și pentru a vă defini mai bine obiectivele : dacă sună foarte interesant și chiar doriți să o faceți, atunci un mai stați pe gânduri si faceți-o. Dacă îți schimbă obiectivul și viziunea, atunci așa să fie.

Chad Michael Murray  a spus : “ Regretele noastre cele mai mari nu sunt pentru lucrurile pe care le-am făcut, ci pentru cele pe care nu le-am făcut !”

7.Lasă dezvoltarea personală să evolueze.

Prioritățile dvs se vor schimba – și este în regulă. Pe măsură ce creștem și ne schimbăm, ne asumăm noi noi responsabilități în muncă sau acasă, deci prioritățile și obiectivele tale vor Schimbare. Cheia este să recunoaștem că acest lucru este în regulă. Ceea ce contează cel mai mult este să ne asigurăm ca activitățile de dezvoltare personală continuă să ne ducă acolo vrem să mergem.

Analizarea și revizuirea periodică a activităților și planurilor de dezvoltare personală vă vor asigura că acestea se schimbă în funcție de prioritățile dvs și rămân relevante.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CUM DEPĂȘIM UN EȘEC

Cu toții avem zile și săptămâni nu tocmai bune, când nimic nu pare să meargă corect. Cu toții avem și momente în care nu reușim să realizăm ce ne-am dorit cu adevărat și ne este greu să facem față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *