5 MODALITĂȚI DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A LIMBAJULUI DE BUSINESS

A avea un limbaj de business adecvat este o nevoie esențială în această epocă a globalizării și a concurenței acerbe.

Un angajat care are acest limbaj de business dezvoltat are multe șanse de a avansa în carieră cu ușurință. Și asta se întâmplă și întreprinderilor în ansamblu : potrivit unui studiu efectuat de o companie, relevă faptul că organizațiile care sunt capabile să-și comunice strategiile în mod clar și precis sunt de 113 ori mai multe șanse să obțină niveluri mai mari de rentabilitate și eficiență.

Un studiu similar realizat de o altă companie,a dezvăluit că 97 % dintre angajații chestionați consideră că o comunicare deficitară ca urmare a limbajului de business inadecvat poate crea o neînțelegere.

83 % dintre angajați arată că abilitățile de limbaj comercial slab au avut un impact negativ asupra vânzărilor, rentabilității și eficienței operațiunilor din organizațiile lor.

Prin urmare, este mai mult decât important ca oricine dorește să aibă succes în afaceri, manageri și lucrători, să se concentreze pe îmbunătățirea abilităților de limbaj de business.

Câștigarea competenței asupra acestei abilități speciale vă va permite să comunicați cu semenii, subordonații, supraveghetorii și clienții cu ușurință și claritate, iar acest lucru va aduce o creștere a productivității care va duce la final la o rentabilitate mai mare.

Iată 5 moduri simple care vă vor permite să vă îmbunătățiți rapid limbajul de business :

1.Dezvoltă-ți vocabularul

Îmbunătățirea vocabularului este esențială pentru stăpânirea cuvintelor de specialitate utilizate în limbajul de afaceri.

Vă puteți îmbunătăți vocabularul cu ușurință printr-un software de instruire care oferă o gamă cuprinzătoare de exerciții.

Învățarea unor limbaje și abrevieri de afaceri utilizate în mod obișnuit vă poate îmbunătăți și vocabularul. În plus, puteți face cercetări pe internet pentru a găsi terminologia utilizată în domeniul specific în care sunteți angajat în prezent. Este important să adoptați o abordare indiscretă în ceea ce privește învățarea și să găsiți semnificația oricărui cuvânt de afaceri cu care nu sunteți obișnuit .Un dicționar de afaceri se poate dovedi a fi deosebit de util, deoarece veți putea găsi semnificațiile complete pentru termenii noi și utilizarea lor relevantă în comunicarea de afaceri.

2.Citiți materiale legate de afaceri

Îți poți îmbunătății în mod semnificativ vocabuarul citind o mare varietate de materiale legate de domeniul tău sau de afaceri.

Citirea informațiilor despre afaceri și actualizările actuale nu numai că vă vor permite să vă mențineți la curent cu modificările recente din mediul de afaceri, ci vă vor permite să fiți la curent cu orice schimbare în terminologie.

Aceste cunoștințe se vor dovedi esențiale atunci când comunicați cu alte persoane sau lucrați la întocmirea contractelor cu clienții.

3.Joacă jocuri

Puteți învăța chiar limbajul de business jucând jocuri precum cuvintele încrucișate și jocuri de căutare a cuvintelor. Aceste jocuri vă pot permite să vă îmbunătățiți vocabularul de afaceri, asigurând în același timp că procesul de învățare este distractiv și antrenant. Jocurile lingvistice cu temă de afaceri includ cuvinte încrucișate bazate pe termeni financiari și concepte importante, sau jocuri de căutare a cuvintelor folosind terminologie din domeniul bancar sau industrie. Puteți utiliza generatoare de puzzle gratuite pentru căutarea de cuvinte pentru a vă creea propriile jocuri, dacă nu puteți găsi unul specific domeniului dvs.

4.Utilizați programe orientate spre afaceri

Îți poți îmbunătății în mod semnificativ vocabularul citind o mare varietate de materiale legate de domeniul tău sau de afaceri.

Vizionarea programelor care se concentrează pe afaceri este o modalitate excelentă de a îmbunătăți abilitățile de limbaj, deoarece oamenii din aceste programe vor folosi termenii cheie frecvent și corect.

Aceste programe sunt adesea găzduite de experți în domeniu și, prin urmare, se pot dovedi a fi o sursă importantă de informații și cunoștințe valoroase, precum și termeni de vocabular.

Terminologia de afaceri este folosită în mod natural pentru aceste programe și doar urmărirea lor atentă vă poate ajuta să înțelegeți termenii care fac parte din comunicarea de afaceri.

Ascultarea sau urmărirea acestor programe nu numai că vă permite să vă familiarizați cu cuvintele noi, ci și să învățați pronunția și utilizarea corectă a acestora.

O simplă cunoașterea a terminologiei de afaceri nu poate elimina complet șansa de neînțelegere în organizații, mai degrabă, un angajat trebuie să fie capabil să utilizeze corect termenii, astfel încât mesajul de bază să fie comunicat în mod eficient. Vizionarea acestor programe vă va permite să înțelegeți scenariul actual de afaceri, în același timp, familiarizați-vă cu o serie de cuvinte și utilizările corespunzătoare ale acestora.

5.Exersați

Învățarea noilor terminologii de afaceri nu vă va influența abilitățile de comunicare până și cu excepția cazului în care acești termeni sunt folosiți corect în comunicarea dvs zilnică.

Trebuie să încercați să utilizați cât mai multe cuvinte relevante în timpul conversațiilor cu colegii . Mai mult, terminologia de afaceri recent învățată poate și trebuie să fie încorporată în prezentările pe care le oferiți, astfel încât să puteți câștiga încredere în capacitatea dvs de a utiliza terminologia.

În cele din urmă, vă puteți exersa abilitățile de limbaj de  business scriind scrisori de afaceri și memorii.

O persoană care lucrează într-o organizație este probabil să aibă nevoie să comunice cu părțile interesate și colegii prin intermediul memoriilor și scrisorilor.

Cu toate acestea, trebuie amintit faptul că scrisorile și memoriile trebuie să fie exacte și precise.

Abilitățile de limbaj de afaceri sunt esențiale în acest moment, deoarece propozițiile scurte trebuie să vă transmită instrucțiunile, termenul sau cererile. Este important să vă familiarizați cu modelul general de scriere găsit în formatele de scrisori utilizate în industria dvs. Folosiți un ton formal unde este cazul și asigurați-vă că limba pe care o utilizați vă ajută să transmiteți clar informația.

Este esențial să aveți aceste abilități de limbaj dacă doriți să aveți o carieră de succes.

Succesul unei afaceri constă în capacitățile și competențele angajaților săi și îmbunătățirea abilităților dvs e limbaj de afaceri vă poate ajuta să deveniți un atu vital pentru organizația dvs.

About Gnbloglgl.Admin

Verificați

CUM DEPĂȘIM UN EȘEC

Cu toții avem zile și săptămâni nu tocmai bune, când nimic nu pare să meargă corect. Cu toții avem și momente în care nu reușim să realizăm ce ne-am dorit cu adevărat și ne este greu să facem față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *